Web Analytics
15.000 aluminijumskih limenki sa Exit-a poslato na reciklažu - BetaRS

15.000 aluminijumskih limenki sa Exit-a poslato na reciklažu

Životna sredina | Izvor: Beta | 16.07.2024 | access_time 15:10
15.000 aluminijumskih limenki sa Exit-a poslato na reciklažu
FOTO: Marina Bugarcic
Za četiri dana novosadskog muzičkog festivala Exit sakupljeno je više od 15.000 aluminijuskih limenki za piće i poslato na reciklažu.

To je 30 odsto više nego prošle godine, saopštila je PR služba tog festivala.

I ove godine reciklažna akcija organizovana je u saradnji sa projektom "Svaka limenka se računa" i kompanijom "Ball Corporation" u okviru programa Green Exit za očuvanje životne sredine i promociju odgovornog odnosa prema prirodi.

"Ovo je 18. godina da učestvujemo na Exit festivalu s jednim jedinim ciljem, a to je promocija reciklaže i smanjenje ambalažnog otpada. Iskreno verujemo da iskorišćena ambalaža predstavlja resurs, a ne otpad, i zato se zalažemo za njeno pravilno odlaganje", rekao je predstavnik projekta "Svaka limenka se računa" Nemanja Marjanović.

Marjanović je kazao da je ujedno cilj da obuče mlade ljude da aluminijum, od kojeg se prave limenke za piće, može beskonačno da se reciklira, s minimalnim gubicima.

U saopštenju piše da je tokom festivala sakupljeno i na reciklažu poslato više od 40.000 komada ambalaže, a od toga oko 15.000 aluminijumskih limenki.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina