Web Analytics
Naslovne strane za četvrtak, 18. jul 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za četvrtak, 18. jul 2024. godine

Društvo | 18.07.2024 | access_time 08:50
Naslovne strane za četvrtak, 18. jul 2024. godine
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za četvrtak, 18. jul pišu o predstojećoj poseti nemačkog kancelara Olafa Šolca Srbiji, ali i o optužbama vlasti na račun medija.

ALO - "Srbija može do medalje u Parizu", list prenosi izjavu selektora košarkaške reprezentacije Australije Brajana Godžijana.

BLIC - "Olaf Šolc stiže u Beograd", nemački kancelar sutra sa Vučićem. List piše i o "Očuhu iz pakla", jeziv slučaj porodičnog nasilja u Beogradu.

VEČERNJE NOVOSTI - "Potvrda Haga: Albanija bila strana u ratu 1999. godine", posledice presude Pjeteru Šalji. List piše i da "Niko ne garantuje 'Rio Tintu' rudarenje", vrh države o litijumu.

DANAS - "Vlast optužuje medije za dehumanizaciju Vučića", tri televizije sa nacionalnom frekvencijom emitovale manipulativni video o nezavisnim medijima. List prenosi i stav profesora Ognjena Radonjića povodom 34. rođendana socijalista: "SPS je bila zločinačka organizacija koja je opljačkala svoj narod".

INFORMER - Stručnjaci upozoravaju "Vrućina izaziva agresiju i nasilje", piše list.

KURIR - "Pakao", list navodi da je Srbija u epicentru ekstremnog toplotnog talasa.

NOVA - "Litijumsko usijanje", protiv rudnika litijuma 55 odsto građana Srbije, pokazalo istraživanje. List piše i da su "ministri ćutali dok su se trudnice i porodilje 'kuvale' u 'Frontu'", pakleni dani u beogradskom porodilištu.

POLITIKA - "Očekujem važan sastanak sa Šolcom u četiri oka", Vučić iz Londona o predstojećem susretu u Beogradu. "Srbija drži ključeve stabilnosti Zapadnog Balkana", kaže ministarka spoljnih poslova Japana u autorskom tekstu za Politiku.

SRPSKI TELEGRAF - Izjava premijera Miloša Vučevića: "Nasilje zbog litijuma nećemo dopustiti".

Teme