Web Analytics
Partizan u nadoknadi do pobede nad Napretkom na startu sezone - BetaRS

Partizan u nadoknadi do pobede nad Napretkom na startu sezone

Fudbal | Izvor: Beta | 19.07.2024 | access_time 23:15
Partizan u nadoknadi do pobede nad Napretkom na startu sezone
Fudbaleri Partizana pobedili su večeras kao gosti na svom stadionu ekipu Napretka sa 1:0, u meču prvog kola Super lige Srbije.

Nomilno domaćin je bio Napredak, iako se meč igrao na stadionu Partizana, na kom će Krušljevani igrati domaće utakmice na početku sezone, dok se ne završe radovi na njihovom stadionu.

Strelac pobedonosnog gola bio je Mateus Saldanja u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Prvu veliku priliku Partizan je imao u četvrtom minutu. Šutirao je Šćekić sa ivice šesnaesterca, ali je njegov udarac zaustavila prečka. Minut kasnije pokušao je i Kalulu, a golman Napretka Savić je dobro reagovao.

Nakon dinamičnog početka, opao je intezitet igre, a Partizam je dva puta zapretio preko Trifunovića, ali je u obe situacije dobro reagovao Savić.

U 41. minutu ponovo je pokušao Šćekić, nakon asistencije Saldanje pokušao je sa oko pet metara, ali je loše zahvatio loptu i golman Napretka je lako intervenisao.

Napredak je mogao do gola u 52. minutu, šutirao je Bastajić iskosa u dalji ugao, ali je njegov udarac odbranio golman Partizana Jovanović. Sedam minuta kasnije ponovo je pokušao Bastajić, ali je iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Od 67. minuta Napredak je ostao sa igračem manje na terenu, pošto je Miloš Tošeski dobio direktan crveni karton nakon oštrog starta nad Đurđevićem.

Zahid je u 83. minutu nakon povratne lopte Nikolića, šutirao sa oko 10 metara, ali visoko preko gola.

Partizan je do pobede stigao golom Mateusa Saldanje u trećem minutu nadoknade. Šutirao je Natho, nakon asistencije Stjepanović, a nakon odbitka na loptu je natrčao Saldanja i sa nekoliko metara zatresao mrežu.

U narednom kolu, Partizan će gostovati Jedinstvu iz Uba, dok će Napredak u goste Železničaru.

Teme