Web Analytics
Norisu pol pozicija u Mađarskoj - BetaRS

Norisu pol pozicija u Mađarskoj

Automoto | Izvor: Beta | 20.07.2024 | access_time 17:40
Norisu pol pozicija u Mađarskoj
Vozač Meklarena Lando Noris startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

Noris je do pol pozicije na stazi Hungaroring stigao s vrmenom 1:15.227.

Sa druge pozicije, startovaće njegov timski kolega Oskar Piastri, koji je bio 0,022 sekunde sporiji, dok će sa trećeg mesta trku početi aktuelni šampion, vozač Red Bula Maks verstapen, koji je imao 0,046 sekundi zaostatka u odnosu na Landa.

Za četvrtu poziciji na današnjim kvalifikacijama izborio se vozač Ferarija Karlos Sainc, za petu Luis Hamilton iz Mercedesa, a za šestu vozač Ferarija Šarl Lekler.

Iz prvih pozicija startovaće i vozači Aston Martina Fernando Alonso i Lens Strol, kao i vozači RB-a Danijel Rikardo i Juki Cunoda.

Vozač Red Bula Serhio Perez izleteo je sa staze tokom prvih kvalifikacija, kada je izgubio kontrolu u krivini i udario u zaštitnu ogradu, ali je iz bolida izašao nepovređen.

On će trku startovati sa 16. pozicije.

U trećim kvalifikacijama, sa staze je zbog kiše izleteo i vozač RB-a Juki Cunoda, nakon čega je udario u ogradu, ali takođe prošao bez povreda.

Cunoda je izborio start sa 10. pozicije, ali ostaje da se vidi da li će morati da startuje iz pit-stopa zbog oštećenja na njegovom bolidu.

Trka za Veliku nagradu Mađarske vozi se u nedelju od 15 časova.

Teme