Web Analytics
Vučić primio olimpijski tim i uručio zastavu Maji Ognjenović - BetaRS

Vučić primio olimpijski tim i uručio zastavu Maji Ognjenović

Olimpijada | 21.07.2024 | access_time 11:30
Vučić primio olimpijski tim i uručio zastavu Maji Ognjenović
AP Photo/David Goldman

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas olimpijski tim Srbije i odbojkašici Maji Ognjenović uručio državnu zastavu.

Ona će zastavu, ispred našeg olimpijskog tima, sa vaterpolistom Dušanom Mandićem, nositi na otvaranju Igara u Parizu.

Vučić je rekao da su se sportisti žrtvovali za svoju zemlju i da se nada da ćemo na ovim Olimpijskim igrama osvojiti više medalja nego na prethodnim, u Tokiju.

"Mogli ste da budete na odmoru, sa svojim porodicama, ali ste to žrtvovali da bi se spremili i otišli na Olipijadu. Sa druge strane, nema ničeg lepšeg nego takmičiti se i predstavljati svoju zemlju na najvećoj sportskoj manifestaciji", rekao je Vučić.

On je sportistima poželeo sreću i rekao da će ih cela nacija pratiti sa zebnjom.

"Nadamo se najvećem broju medalja sa Olimijskih igara do sada. Dvocifrenom broju. Ali, nijednu da ne osvojite mi ćemo da vas volimo i bodrimo i da budemo svim srcem uz vas", istakao je Vučić.

On je obećao da će država sportistima, dan nakon osvajanja medalje, uplatiti novac.

Predsednik Olimpjiskog komiteta Srbije Božidar Maljković istakao je da sportisti u Srbiji nikada nisu imali bolje uslove za pripreme.

"Kad god sam tražio novac za sportiste, predsednik Vučić je izlazio u susret i davao i više nego što smo tražili. Obezbeđeni su najbolji optimalni uslovi za rad", podvukao je Maljković.

Odbojkašica Maja Ognjenović je istakla da joj je pripala velika čast da sa kolegom vaterpolistom Dušanom Mandićem nosi srpsku zastavu na otvaranju Igara.

"Nadam se da ćemo na Igrama u Parizu osvojiti najviše medalja do sada. Za svoj tim mogu da kažem da će dati sve od sebe da dođe do jedne od medalja", zaključila je Ognjenović.

Teme