Web Analytics
Tramp: Kamalu Haris bi bilo lakše pobediti nego Bajdena - BetaRS

Tramp: Kamalu Haris bi bilo lakše pobediti nego Bajdena

Svet | Izvor: Beta | 21.07.2024 | access_time 22:35
Tramp: Kamalu Haris bi bilo lakše pobediti nego Bajdena
Photo: AP/Evan Vucci
Predsednički kandidat američkih republikanaca Donald Tramp večeras je izrazio uverenje da je potpredsednicu SAD Kamalu Haris lakše pobediti na novembarskim izborima nego odlazećeg šefa države, demokratu Džozefa Bajdena.

Pošto se 81-godišnji Bajden večeras povukao iz trke i podržao kandidaturu Kamale Haris, Tramp, bivši američki predsednik, rekao je za Si-En-En da aktuelni šef države "odlazi kao najgori predsednik u istoriji SAD".

On je kazao da "misli da bi potpredsednicu Kamalu Haris bilo lakše pobediti nego Bajdena", iako u ovom trenutku nije poznato ko će biti predsednički kandidat demokrata.

Da li će kandidat demokrata biti Kamala Haris, čiju su kandidaturu odmah podržali Bil i Hilari Klinton, ili neko drugi, biće poznato najkasnije na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke, koja će biti održana od 19. do 22. avgusta u Čikagu.

Posle odustajanja Bajdena od trke za reizbor, prve takve odluke nekog predsednika SAD još od Lindona Džonsona 1968. godine, Tramp se oglasio i na svojoj društvenoj mreži Trut soušl.

"Pokvareni Džo Bajden nije bio sposoban da se kandiduje za predsednika i sigurno nije sposoban da služi - i nikada nije bio! Do pozicije predsednika je došao samo lažima, lažnim vestima, ne napuštajući svoj podrum. Svi oni oko njega, uključujući njegovog doktora i medije, znali su da on nije sposoban da bude predsednik", naveo je Tramp.

Dodao je da će SAD "patiti zbog njegovog mandata, ali da će brzo sanirati štetu".

Trampov izborni štab je večeras saopštio da bi Kamala Haris bila "još gora" za zemlju nego Bajden ako bi postala predsednica, prenosi Frans pres.

"Kamala Haris je smešna kao Džo Bajden. Haris bi za našu zemlju bila još gora od Džoa Bajdena", naveo je Trampov izborni štab.

Kamala Haris ima priliku da postane prva crnkinja i prva Amerikanka azijskog porekla koja će biti kandidatkinja jedne od dve najveće stranke za predsednika SAD.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Tenis

Hronika