Web Analytics
Naslovne strane za ponedeljak, 22. jul 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za ponedeljak, 22. jul 2024. godine

Društvo | 22.07.2024 | access_time 08:15
Naslovne strane za ponedeljak, 22. jul 2024. godine
Foto: Beta/Dragan Gojic

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za 22. jul pišu o iskopavanju litijuma, spoljnoj politici Srbije i ispraćaju sportista na Olimpijske igre.

ALO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio učesnike Olimpijskih igara u Parizu: "Orlovi, srećno!".

BLIC - Klimatske promene će nam u budućnosti zagorčati živote: "Imaćemo po 20 dana sa temperaturom od 35 stepeni godišnje", piše list. O zdravlju, pod naslovom "Zbog postkovida mladi mesecima leže u krevetu".

VEČERNJE NOVOSTI - Priština slavi teroristu: "Albanci od ubice policajca prave heroja", piše list. U Kijevu o miru: "Kličko traži da se izjasne Ukrajinci". Vučić ispratio olimpijce uz poruku "Dajte sve za svoju zemlju, nacija uz vas".

DANAS - Meštani Gornjih Nedeljica o iskopavanju litijuma: "Ako Rio Tinto prođe, cela Srbija će biti ugrožena". Da li najmlađi ispaštaju zbog ubrzanog tempa života i društvenih promena: "Influenseri vaspitavaju decu umesto roditelja".

INFORMER - Najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića: "Penzije rastu 10 odsto.

KURIR - "Premijera", list piše da će film o naučniku Nikoli Tesli biti prikazan na otvaranju međunarodne izložbe "Expo 2027".

NOVA - Šta je oslabilo otpor protiv naprednjačkog režima "Raspad opozicije vetar u leđa Vučiću da kopa litijum". Firma na čijoj adresi je bio "SNS kol centar" došla do novog ugovora sa državom: "Dobili posao od 100 miliona od naprednjaka na čelu PIO fonda". Od jeseni povećanje roditeljskog dodatka: "Za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara".

POLITIKA - Centralna tema iz spoljne politike "Naslednik Lajčaka stiže uz blagoslov EU i SAD". Ekspert za energetiku i ekologiju Branko Terzić: "Možemo da koristimo prirodna bogatstva, ali na odgovoran način". Američki glumac Džon Sevidž za Politiku kaže "Srbija je magično mesto".

SRPSKI TELEGRAF - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio olimpijce: "Uz trobojku do medalja".

Teme