Web Analytics
Pobeda košarkaša protiv Grčke u poslednjoj proveri pred Olimpijske igre u Parizu - BetaRS

Pobeda košarkaša protiv Grčke u poslednjoj proveri pred Olimpijske igre u Parizu

Kosarka | Izvor: Beta | 22.07.2024 | access_time 22:10
Pobeda košarkaša protiv Grčke u poslednjoj proveri pred Olimpijske igre u Parizu
Reprezentativci Srbije u košarci pobedili su večeras košarkaše Grčke 94:72, u poslednjoj pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre u Parizu.

Izabranici Svetislava Pešića bolje su počeli utakmicu u Beogradskoj areni i prvu četvrtinu završili sa pet poena prednosti (26:21), a prednost su do poluvremena uvećali za još četiri poena (48:39).

Bolju igru srpski košarkaši pokazali su i u trećoj četvrtini, kada su povećali na 72:58, pa su u četvrtoj četvrtini mirno doveli do konačnih 94:72.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je kapiten Bogdan Bogdanović sa 19 poena, Nikola Jokić je postigao 16, Filip Petrušev 15, a dvocifren broj poena imali su i Nikola Milutinov (11) i Nikola Jović (10).

U ekipi Grčke, Janis Antetokounmpo postigao je 17 poena, a pratili su ga Kostas Papanikolau sa 10 i Dimitris Moraitis sa osam poena.

Takmičenje u Parizu košarkaši Srbije započeće u nedelju, 28. jula duelom protiv SAD, dok ih u grupnoj fazi očekuju i mečevi sa Portorikom (31. jul) i Južnim Sudanom (3. avgust).

Teme