Web Analytics
Vojska Srbije pomaže u vodosnabdevanju opština Gornji Milanovac i Mionica - BetaRS

Vojska Srbije pomaže u vodosnabdevanju opština Gornji Milanovac i Mionica

Društvo | 23.07.2024 | access_time 17:35
Vojska Srbije pomaže u vodosnabdevanju opština Gornji Milanovac i Mionica
mod.gov.rs

Radi ublažavanja posledica dugotrajne suše koja je izazvala nestašice vode, pripadnici vojske angažovani su na pružanju pomoći u vodosnabdevanju domaćinstava u opštinama Gornji Milanovac i Mionica, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.


Zamenik komandanta Centra za obuku veze i informatike Komande za obuku potpukovnik Zlatko Kovačević rekao je da je od 19. jula, u opštini Gornji Milanovac, angažovana auto-cisterna za vodu za potrebe obezbeđenja vode za piće ugroženom stanovništvu u mestima Teočin i Brezna, a od juče i u Pranjanima.

U saopštenju se navodi da je u Gornjem Milanovca peti dan vojna cisterna angažovana na dopuni seoskog rezervoara u Pranjanima, dok je juče bila angažovana i za dopunu seoskih vodovoda u Teočinu i Brezni.

Opština Mionica je, takođe, zbog ekstremnih vremenskih uslova, poremećaja u vodosnabdevanju i ugrožavanja zdravlja ljudi, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine.

"Na zahtev Okružnog štaba za vanredne situacije Kolubarskog upravnog okruga, u mioničkoj opštini je od početka nedelje angažovana auto-cisterna za vodu iz Drugog centra za obuku. Primarno se dopunjavaju bunari, cisterne i rezervoari za vodu koja se koristi u domaćinstvima i za napajanje stoke, i to u selima Ključ, Bukovac, Đurđevac i Rajković", navodi se u saopštenju.

Teme