Web Analytics
Jovanović Ćuta: Vlast u Loznici da se ne igra s vatrom - BetaRS

Jovanović Ćuta: Vlast u Loznici da se ne igra s vatrom

Politika | 24.07.2024 | access_time 15:05
Jovanović Ćuta: Vlast u Loznici da se ne igra s vatrom
Foto: Beta/Emil Vaš

Poslanik i predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je danas odbornike Skupštine Loznice da sutra ne stavljaju na dnevni red Prostorni plan posebne namene za projekat "Jadar".

"Vlast u Loznici se do sada igrala s vodom, zemljom i vazduhom, a ako sutra stavi na dnevni red Prostorni plan za projekat 'Jadar', zaigraće se s vatrom. Upozoravam ih da to ne rade, jer će reakcija naroda u tom kraju i u celoj Srbiji biti žestoka", kazao je Jovanović agenciji Beta.

Nebojša Petković iz "Ne damo Jadar" izjavio je danas da će to udruženje pozvati građane Srbije na protestna okupljanja ukoliko Skupština grada Loznice sutra stavi na dnevni red usvajanje Prostornog plana posebne namene za projekat "Jadar".

Petković je agenciji Beta kazao da lokalna vlast u Loznici planira da u četvrtak dopuni dnevni red zakazane gradske skupštine i da usvoji Prostorni plan za Jadar.

"Sednica je zakazana za 10 časova. Prema našim informacijama, oni planiraju da dopune dnevni red tačkom o Prostornom planu posebne namene za projekat 'Jadar'. Ukoliko se to desi, pozvaćemo narod na protestna okupljanja i u Loznici i širom Srbije", rekao je Petković.

Teme