Web Analytics
Đurić na panelu u Rimu: Srbija će ostati stub mira i stabilnosti u regionu - BetaRS

Đurić na panelu u Rimu: Srbija će ostati stub mira i stabilnosti u regionu

Politika | 24.07.2024 | access_time 20:45
Đurić na panelu u Rimu: Srbija će ostati stub mira i stabilnosti u regionu
mfa.gov.rs

Šef srpske diplomatije Marko Đurić izjavio je danas u Rimu, na panelu u organizaciji italijanskog Instituta za međunarodne poslove, da će Srbija ostati stub mira i stabilnosti u regionu i ukazao da je u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine potrebna podrška međunarodne zajednice na najvišem nivou, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Na panelu, na kojem su učestvovali italijanski političari, diplomate, studenti i predstavnici akademske zajednice, Đurić je rekao da će Srbija do 2027. biti spremna da postane članica EU i zahvalio Italiji na podršci na evropskom putu, navodi se.

Đurić je kazao da je dalje jačanje ekonomije visoko na agendi vlade Srbije i dodao da su izgradnja novih auto-puteva, železnica i infrastrukture, i ulaganja u IT sektor i digitalizaciju najvažniji pravci daljeg ekonomskog napretka zemlje, piše u saopštenju.

Na kraju dvodnevne posete Italiji, Đurić je na panelu takođe ukazao na osnovne unutrašnje i spoljnopolitičke prioritete nove vlade Srbije, dodaje se

Teme