Web Analytics
Đoković, Bošković i Jakšić: Privilegija i odgovornost da predstavljamo Srbiju na OI, želimo medalje - BetaRS

Đoković, Bošković i Jakšić: Privilegija i odgovornost da predstavljamo Srbiju na OI, želimo medalje

Olimpijada | Izvor: Beta | 25.07.2024 | access_time 13:00
Đoković, Bošković i Jakšić: Privilegija i odgovornost da predstavljamo Srbiju na OI, želimo medalje
BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR
Srpski sportisti Novak Đoković, Tijana Bošković i Nikola Jakšić izjavili su danas da znaju kakva je privilegija i koje su odgovornosti kada predstavljaju Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu, kao i da će uraditi sve da donesu medalje u Srbiju.

Teniser Novak Đoković izjavio je danas, na konferenciji za novinare Olimpijskog tima Srbije u Parizu, da mu je čast i zadovoljstvo što će peti put predstavljati Srbiju na OI.

"Prve OI na kojima sam učestvovao u Pekingu, 2008. godine, tada sam osvojio bronzanu medalju. OI su najznačajniji sportski događaj u istoriji sporta i mi svi dobro znamo kakva je privilegija i odgovornost kada predstavljate svoju zemlju na igrama i kada nosite ime i grb svoje zemlje na grudima", rekao je Đoković.

Dodao je da su mu ambicije na OI velike, ali da je u pitanju težak teniski turnir jer će se za medalje takmičiti 64 tenisera.

"Moramo da igramo šest mečeva u roku od osam dana, mnogo je to mečeva... Ali predstavljanje svoje zemlje uvek zahteva najbolji učinak od svakoga od nas i nadam se da ću dati jednu sjajnu partiju na ovom turniru. Imao sam dosta uspeha na Rolan Garosu gde se igra olimpijski stil tenisa, dobro poznajem mesto održavanja takmičenja i nadam se da ću obradovati našu naciju medaljom", kazao je Đoković.

Upitan o mogućem duelu sa španskim teniserom Rafaelom Nadalom već u drugom kolu turnira, kazao je da se raduje tom meču, ali da prethodno i jedan i drugi moraju da pobede protivnike u prvom kolu.

Odbojkašica Tijana Bošković rekla je da je sa reprezentacijom već osvajala olimpijsko srebro u Riju i bronzu u Tokiju, kao i da "sada svi znamo koja su očekivanja".

"Ono što je najvažnije, spremni smo mentalno i fizički. Verujem u kvalitet naše ekipe i pokušaćemo da damo sve od sebe da na najbolji način predstavimo našu zemlju", kazala je Bošković.

Ocenila je da je turnir u Parizu najteži olimpijski odbojkaški turnir do sada i da šest ili sedam reprezentacija ravnopravno konkuriše za zlatnu medalju.

"Mene to raduje, volim što ćemo igrati protiv tako jakih protivnika. Jedva čekam da počne turnir i ta utakmica 29. jula", rekla je ona, dodajući da nema razloga da ne veruje da Srbija može da osvoji zlato.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Nikola Jakšić, osvajač zlata u Riju i Tokiju, kazao je da iako je došlo do smene generacija, ekipa i sada stremi ka najvišem odličju.

"Jeste da smo dva puta osvojili tu olimpijsku medalju, ali nam je selektor rekao i stvarno se slažem sa njim - Ovo je nova ekipa koja ne ide da odbrani to olimpijsko zlato, već ide da ga osvoji", rekao je Jakšić.

Prema njegovim rečima, pritisak na tim je sada veći zbog prethodna dva zlata, ali da ga koriste u pozitivnom smislu.

"Stvarno mislim da smo spremni da se pokažemo u najboljem svetlu i da smo apsolutno spremni za sve što nam predstoji. Imamo osam neverovatno teških utakmica, ali stvarno verujem u ekipu i nadamo se najboljem. Idemo korak po korak", rekao je Jakšić.

Teme