Web Analytics
SSP: SNS poklonio investitoru zemljište na prostoru nekadašnjeg IMT-a - BetaRS

SSP: SNS poklonio investitoru zemljište na prostoru nekadašnjeg IMT-a

Politika | 25.07.2024 | access_time 15:45
SSP: SNS poklonio investitoru zemljište na prostoru nekadašnjeg IMT-a
prt.scr youtube
Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac izjavila je danas, na javnoj sednici povodom plana izgradnje na prostoru nekadašnjeg IMT-a, da je SNS vlast investitoru poklonila zemljište na prostoru bivšeg IMT od 35 hektara u vrednosti od 350 miliona evra, dok je on platio samo 70 miliona za zgrade i zemljište ispod njih.


"Niko ne veruje u deo plana kojim se predviđa zelenilo i javne površine jer se to u Beogradu ne proverava, već se pojedinačnim projektima dozvoljava izgradnja u korist investitora", kazala je Gođevac, objavio je SSP.

Potpredsednik novobeogradskog odbora SSP Ranko Vlaisavljević naveo je da od tog plana "korist nemaju ni država, ni grad, ni opština, ni građani".

"Svi zajedno jedino možemo uknjižiti štetu i urušavanje komfora života na Novom Beogradu. Većinsko opredeljenje građana je da se na prostoru nekadašnje fabrike izgradi veliki park, a ne novo stambeno naselje", istakao je Vlaisavljević.

Prema njegovim rečima, "u novih 5.000 stanova bi živelo približno 15.000 stanovnika, sa 6.000 do 7.000 automobila".

"Infrastruktura već sada ima zastoje, a stvaranje toplotnog ostrva moglo bi podići temperaturu u bloku i okolini do 10°C, što smo videli nedavno kad je na nekim mestima temperatura prelazila 55°C. SSP ponovo zahteva da se zemljište uredi kao javno i da se napravi park po ugledu na Central Park u Njujorku jer nam stambenih blokova ne nedostaje, ali zelenila i čistog vazduha apsolutno da", zaključio je Vlaisavljević.

Teme