Web Analytics
Novi Pazar: U ekološke projekte uloženo oko 160 miliona dinara - BetaRS

Novi Pazar: U ekološke projekte uloženo oko 160 miliona dinara

Životna sredina | Izvor: Beta | 26.07.2024 | access_time 12:55
Novi Pazar: U ekološke projekte uloženo oko 160 miliona dinara
U projekte iz oblasti zaštite životne sredine je u Novom Pazaru u poslednjih godinu i po dana uloženo oko 160 miliona dinara, rekao je danas član Gradskog veća zadužen za ovu oblast Nikola Milenković.

On je u emisiji Zeleni minuti Sto plus radija rekao da su se projekti odnosili na pošumljavanje, poboljšanje kvaliteta vazduha, primarnu selekciju otpada, kao i na razvoj cirkularne ekonomije.

"Projekat pošumljavanja uspešno realizujemo već šest godina, a u okviru projekata koji se odnose na poboljšanje kvaliteta vazduha realizovana je zamena individualnih ložišta i kotlova sa čvrstog goriva na pelet. Ove godine realizovaćemo i projekat upravljanja staklenom ambalažom a u izradi je i akcioni plan održive energije i borbe protiv klimatskih promena", rekao je Milenković.

Dodao je da je do kraja ove godine planirana kupovina još dve automatske merne stanice za praćenje kvaliteta vazduha, kao i postavljanje meteorološke stanice, kako bi se imao "bolji uvid u sve potencijalne zagađivače".

Milenković je najavio da je u izradi i mobilna aplikacija preko koje će građani Gradskoj upravi moći da prijavljuju ekološke, ali i probleme iz drugih oblasti.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina