Web Analytics
Barak Obama najavio podršku Kamali Haris za kandidata za predsednika SAD - BetaRS

Barak Obama najavio podršku Kamali Haris za kandidata za predsednika SAD

Svet | 26.07.2024 | access_time 13:40
Barak Obama najavio podršku Kamali Haris za kandidata za predsednika SAD
AP Photo/Carolyn Kaster

Bivši američki predsednik Barak Obama objavio je danas da on i njegova supruga Mišel podržavaju kandidaturu potpredsednice Kamale Haris za predsedničku kandidatkinju demokrata za izbore u novembru.

Haris je veliki favorit da bude demokratski kandidat posle povlačenja predsednika Džoa Bajdena iz predsedničke trke, ali još nije zvanično imenovana.

"Početkom nedelje Mišel i ja smo pozvali našu prijateljicu Kamalu Haris. Rekli smo joj da mislimo da će biti fantastična predsednica SAD i da ima svu našu podršku", rekao je Obama na mreži Iks.

"U ovom kritičnom trenutku za našu zemlju uradićemo sve što je u našoj moći da ona pobedi u novembru. Nadamo se da ćete nam se pridružiti", dodao je Obama.

Obama je jedan od poslednjih uticajnih demokrata koji je podržao Haris.

Predsednik Džo Bajden je podržao svoju potpredsednicu u nedelju kada je objavio da se povlači iz trke, posle više nedelja poziva da je napusti zbog zabrinutosti oko njegovih fizičkih i mentalnih sposobnosti.

Podrška bivšeg predsednika Obame (2009-2017) će povećati rastući elan oko kampanje Kamale Haris (59) koja je dobila brojne podrške od sindikata, etničkih manjina i svoje partije od kada je objavila kandidaturu.

Haris je juče rekla da je spremna da održi debatu sa Donaldom Trampom, predsedničkim kandidatom Republikanaca ali je on rekao da smatra da nije sada prikladno pošto još nije zvanično određena kao kandidatkinja Demokratske stranke.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Tenis

Hronika