Web Analytics
Figaro: Uprkos kiši mnogi gledaoci na obali Sene oduševljeni ceremonijom otvaranja OI - BetaRS

Figaro: Uprkos kiši mnogi gledaoci na obali Sene oduševljeni ceremonijom otvaranja OI

Olimpijada | Izvor: Beta | 26.07.2024 | access_time 23:00
Figaro: Uprkos kiši mnogi gledaoci na obali Sene oduševljeni ceremonijom otvaranja OI
Uprkos kiši koja se pojavila kao nenajavljeni gost na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara (OI) u Parizu, atmosfera na tribinama i na ulicama je vesela, preneo je večeras list Figaro (Le Figaro).

"Kako je divno", uzvikivali su neki gledaoci koji plešu u ritmu muzike.

Jedna gledateljka Luiz (Louise) je rekla da joj se najviše dopao nastup francuske pevačice poreklom iz Malija Aje Mamakure. Luiz je dodala da je njen nastup mogao i duže da traje.

"Zaista mi se sviđa koreografija i umetnički deo ceremonije, inovativan je, ima i ekstravaganciju, a povezan je sa kulturom", rekao je jedan gledalac koji se predstavio kao David.

Mlada Milen (Milene) sa kapuljačom na glavi gledala je na ulici prenos preko ogromnih ekrana sa velikim osmehom.

"Veselo je, navodi nas sve da plešemo. ali je kiša malo pokvarila doživljaj", rekla je ona nasmejana i dodala da ljudi nose kišobrane i zaklanjaju pogled, ali je ipak uspela da vidi veći deo svečanosti.

Ipak nisu svi oduševljeni ceremonijom otvaranja OI.

"Razočaran sam, ne ceremonijom već pozivom da dođem. Ja sam lokalni zvaničnik iz okoline Pariza i da sam znao ne bih došao. Mislim da je prevara pozvati 300.000 ljudi, koji su na kraju sve gledali sa velikih ekrana. Osećam se prevareno, a nisam jedini", rekao je on, ne želeći da se predstavi.

U Parizu je u toku ceremonija otvaranja OI na obali Sene, koja je počela u 19.30.

Teme