Web Analytics
Đoković zadovoljan pobedom na početku olimpijskog turnira - BetaRS

Đoković zadovoljan pobedom na početku olimpijskog turnira

Olimpijada | Izvor: Beta | 27.07.2024 | access_time 16:10
Đoković zadovoljan pobedom na početku olimpijskog turnira
Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je današnjom ubedljivom pobedom protiv Australijanca Metjua Ebdena odlično počeo olimpijski turnir, ali da su nelogične odluke organizatora u vezi sa određivanjem igrača koji nastupaju.

Đoković je u prvom kolu pobedio Ebdena 6:0, 6:1, za 53 minuta. Ebden je uspešan dubl igrač i duže ne igra u singlu, a posle odustajanja brojnih tenisera, dobio je priliku da se u Parizu takmiči i u pojedinačnoj konkurenciji.

"Žao mi ga je, on ne igra singl, usredsređen je na dubl. Nelogična su pravila da kada neko otkaže zovete dublove da igraju, koji godinama nisu igrali signl, a imate mnogo igrača koji su na listi čekanja. To je neprimereno jer nije isti nivo u kontekstu konkurencije", rekao je Đoković posle meča za RTS.

Govoreći o meču, rekao je da je ovo bio odličan početak turnira i da u nedelju ima dan treninga da se spremi za drugo kolo, najverovatnije protiv Španca Rafaela Nadala.

Nadal će u prvom kolu igrati protiv Mađara Martona Fučoviča.

"Nismo dugo igrali, nekoliko godina, poslednji put ovde na Rolan Garosa kada sam izgubio od njega. Imali smo neke epske, spektakularne mečeve na ovom terenu, ništa manje ne očekujem ni ovog puta, iako on ne igra tenis na svom vrhunskom niovu, a ne igram ga ni ja. Biće mi drago da izađemo jedan protiv drugog, znam da taj potencijalni meč privlači mnogo pažnje", naveo je drugi teniser sveta.

Govoreći o atmosferi, Đoković je rekao da je drugačije nego kada se igra Rolan Garos, pošto su sada osim ljubitelja tenisa došli i oni koji prate Olimpijske igre i sport uopšte.

"Doosta bolja atmosfera, puno zastava, ljudi koji su došli da podržavaju sportiste svojih država, drugačija je publika. Bio je spektakl, srećan sam što sam igrao na Centralnom terenu pod krovom zbog kiše, svi su želeli da dođu da gledaju, fantastična atmosfera", rekao je Đoković.

Teme