Web Analytics
Vučić u Parizu otvorio 'Srpsku kuću' - BetaRS

Vučić u Parizu otvorio 'Srpsku kuću'

Svet | 27.07.2024 | access_time 17:00
Vučić u Parizu otvorio 'Srpsku kuću'
BETAPHOTO/HINA/ POOL/ Damir SENCAR
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, u Parizu, otvarajući "Srpsku kuću" da tu posetioci mogu da istraže unikatno istorijsko, kulturno i drugo nasleđe - sve šta Srbija može da ponudi, uključujući i predstojeći Ekspo.

"To je putovanje u esenciju Srbije, posetioci će videće sva naša dostignuća. Centralni deo predstavlja skulpura Drvo života", rekao je Vučić na otvaranju "Srpske kuće" u okviru Olimipijskih igara, za koju je naveo da ukazuje na dugu istoriju srpskog naroda.

Otvaranju je prisustvovao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Govoreći o značajnim ličnostima predstavljenim u "Srpskoj kući", Vučić je pomenuo stvaralštvo Nadežde Petrović i figure Nikole Tesle i Mihajla Pupina, fotografije olimpijaca.

Poručio je da očekuje veliki broj medalja na ovim olimpijskim igrama, da bi bio zadovoljan sa deset, napomenuvši da srpski narod ništa tako ne ujedinjuje kao sportski rezultati.

Naveo da je Srbija počastvovana što je među malobrojnim zemljama koje imaju priliku da se ovako predstave, zahvalivši za gostoprimstvo Francuskoj i njenim predstavnicima koji su došli na otvaranje "Srpske kuće".

Dodao je da veruje da će uskoro moći da gostoprimstvo uzvrati u Beogradu francuskom predsedniku Emenuelu Makronu.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Rukomet

Hronika