Web Analytics
Pešić pred SAD: Čvrstom timskom odbranom da neutrališemo njihov individualni kvalitet - BetaRS

Pešić pred SAD: Čvrstom timskom odbranom da neutrališemo njihov individualni kvalitet

Olimpijada | Izvor: Beta | 27.07.2024 | access_time 22:35
Pešić pred SAD: Čvrstom timskom odbranom da neutrališemo njihov individualni kvalitet
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je večeras, dan uoči duela sa reprezentacijom SAD na Olimpijskim igrama u Parizu, da će to biti utakmica protiv tima izraženog individualnog kvaliteta.

Košarkaši Srbije i SAD igraju meč prvog kola Grupe C na Olimpijskim igrama u nedelju, 28. jula u 17.15 časova.

"Atletika, fizička snaga, individualna tehnika i talenat. Kako se suprotstaviti tome? Ne treba ni da ulaziš u dvoranu, ako nisi spreman da pre svega čvrstom timskom odbranom neutrališeš njihov individualni kvalitet. To je ono na čemu baziramo našu igru, spremamo se na taj način", rekao je Pešić, a preneo Košarkaški savez Srbije na svom sajtu.

Naveo je da Srbija ima svoj plan igre i da će pokušati da ga sprovede u delo.

"Moramo da znamo da košarka nije hokej na ledu i u tom smislu smo se spremali, da znamo kada da promenimo ritam u napadu. Moramo naše sisteme da igramo precizno, jasno, da na takav način probamo da sprovedemo našu igru koju želimo da prezentujemo na Olimpijskim igrama", dodao je selektor.

Pešić je naglasio da ekipa koja pravi manje grešaka odmah dobija na prednosti i da je zbog toga potrebno da srpski košarkaši u napadu budu "precizni i jasni, da znaju koga napadaju".

Košarkaš Marko Gudurić naveo je da je Srbija već igrala prijateljsku utakmicu u Abu Dabiju protiv SAD, kao i da će taj meč mnogo značiti za nedeljni susret.

"Imamo plan igre, u toj pripremnoj utakmici nam je nedostajalo nekoliko važnih igrača. Očekujemo da bude teška utakmica, sa dosta trčanja, pogotovo što je prva utakmica. Spremni smo, zdravi smo, nadamo se najboljem", rekao je Gudurić.

Prema njegovim rečima, Pešić forsira brzu igru, ali da sada treba kontrolisati da se ne uđe u "preterano trčanje" sa igračima SAD.

"Opet, ne treba ni da igramo sporo, sa strahom, već našu igru i da imamo promene ritma", dodao je Gudurić.

Teme