Web Analytics
Hamilton: Pomešana osećanja zbog rezultata u trci u Belgiji - BetaRS

Hamilton: Pomešana osećanja zbog rezultata u trci u Belgiji

Automoto | Izvor: Beta | 29.07.2024 | access_time 09:30
Hamilton: Pomešana osećanja zbog rezultata u trci u Belgiji
Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da su mu pomešana osećanja i izrazio je saosećanje sa timskim kolegom Džordžom Raselom, nakon što mu je dodeljena pobeda posle diskvalifikacije Rasela u trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije.

Rasel je u nedelju popodne pobedio u Belgiji posle neizvesne borbe sa Hamiltonom u završnici trke. Osim dobre vožnje, Rasel je pobedio i zahvaljujući dobroj taktici, pošto je išao na jednu zamenu guma u odnosu na konkurente, među kojima je bio i Hamilton.

Raselu je oduzeta pobeda pošto je posle trke na merenju utvrđeno da je njegov bolid bio lakši 1,5 kilograma od dozvoljene težine.

"Pomešana su mi osećanja zbog rezultata trke. Naravno da sam srećan zbog pobede, ali saosećam se sa Džordžom, razočaravajuće za ekipu je što nije uzela dvostruku pobedu", rekao je Hamilton, preneo je Skaj.

"Sjajna vožnja Džordže, veoma sam razočaran zbog tebe i ekipe koja je izgubila pobedu ali i naša prva dva mesta, koje je zaslužila. Hajde da nastavimo da radimo na još jednoj dvostrukoj pobedi u drugom delu sezone", dodao je Hamilton na društvenim mrežama.

Rasel je posle odluke tehničkog delegata Međunarodne automobilske federacije (FIA) rekao da mu je srce slomljeno.

"Srceparajuće. Bolid je lakši za 1,5 kilograma i diskvalifikovan sam. Dali smo sve od sebe na stazi i ponosan sam što sam prvi prošao kroz cilj. Čeka nas još mnogo toga", naveo je Rasel na društvenim mrežama.

Rasel i Hamilton su u nedelju ostvarili prvu dvostruku pobedu za Mercedes još od trke u Sao Paolu u novembru 2022. godine.

Direktor Mercedesa Toto Volf izvinio se Raselu zbog greške ekipe i rekao da će se obaviti procena o dešavanjima u trci.

U šampionatu Formule 1 sledi pauza, a takmičenje se nastavlja 25. avgusta za Veliku nagradu Holandije.

Teme