Web Analytics
Nagrada Unikreditu za najbolju banka za pružanje kastodi usluga u Srbiji - BetaRS

Nagrada Unikreditu za najbolju banka za pružanje kastodi usluga u Srbiji

Ekonomija | Izvor: Beta | 29.07.2024 | access_time 12:30
Nagrada Unikreditu za najbolju banka za pružanje kastodi usluga u Srbiji
Časopis Global Finance je 11. godinu za redom proglasio Unikredit (UniCredit) banku najboljom bankom za pružanje kastodi usluga međunarodnim investitorima (podkastodi) u Srbiji, saopšteno je danas.

Unikredit grupa je potvrdila svoj status vodeće banke u Centralnoj i Istočnoj Evropi (CEE) i Italiji osvajanjem najviših priznanja na godišnjoj dodeli nagrada Global Finance, za pružaoce usluga upravljanja gotovinom i najbolje podkastodi banke za 2024. godinu, navela je ta bankarska grupa.

Unikredit je proglašen za najbolju banku za upravljanje gotovinom u Italiji, najbolju banku za pružanje podkastodi usluga u CIE, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Mađarskoj, Srbiji, Sloveniji, za najbolju banku za transakciono bankarstvo u Centralnoj i Istočnoj Evropi, kao i za najbolju banku za prihvat platnih transakcija u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

"Priznanje koje nam je prestižni magazin Global Finance dodelio i ove godine, 11 put za redom, predstavlja potvrdu naših izuzetnih rezultata postignutih u prethodnom periodu. To je još jedan dokaz da smo pravi partner klijentima koji znaju da mogu da se oslone na našu podršku i znanje u bilo kojoj fazi razvoja i transformacije poslovnog modela", rekao je predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke Nikola Vuletić. 

Kriterijumi za dodelu nagrada uključuju ocenu odnosa sa klijentima, kvaliteta usluge, konkurentnosti cena, inovacije proizvoda, tehnoloških platformi, poznavanja lokalnih propisa i praksi, u cilju odabira institucija koje pouzdano pružaju najbolje usluge na lokalnom i globalnom tržištu.


Teme