Web Analytics
Brnabić: U opoziciji su neverovatni licemeri, doveli Rio Tinto a sad su protiv njega - BetaRS

Brnabić: U opoziciji su neverovatni licemeri, doveli Rio Tinto a sad su protiv njega

Politika | 29.07.2024 | access_time 14:15
Brnabić: U opoziciji su neverovatni licemeri, doveli Rio Tinto a sad su protiv njega
Foto: Beta/Milan Obradović
Predsednica Skupštine Ana Brnabić izjavila je, na današnjoj skupštinskoj sednici, da su u opoziciji "neverovatni licemeri" zbog toga što se protive litijumu i odbacila prigovore da je dnevni red sednice - u kojem te teme nema - pretrpan i nabacan.

"Ovde četiri dana slušamo od opozicije da je protiv litijuma i da je 'Rio Tinto' najveće zlo na ovom svetu", rekla je Brnabić, navodeći da opozicija mora da odgovori na mnoga pitanja o dolasku te kompanije u Srbiju.

Kako je poručila opoziciji, "ako je tačno to što tvrdite da je Rio-Tinto najveće zlo zašto ste ga, mnogi ovde sede glavom i bradom kao poslanici, doveli".

Ona je rekla da godinama opozicija nije govorila o litijumu nego je "skočila kada se to pojavilo kao politička tema", uz tvrdnju da je prethodna vlast bila spremna da dozvoli da se izvozi sirovina litijuma.

Poslanik, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je građane da večeras dođu na proteste u Šabac i Aranđelovac na "sveopštu pobunu protiv prodaje zemlje, jer to je obaveza svih".

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević je upitao Brnabić koliku su "proviziju uzeli da upropaste zemlju", na šta je reagovao šef poslaničke grupe vlasti Milenko Jovanov rekavši da je time zapravo optužio svoje kolege iz ranije vlasti.

Marinika Tepić je poručila vlastima da se "Srbija budi i buni i poslušajte je, prevarili ste građane pre izbora".

"Svi su krivi sem vas i Zorane Mihajlović iako je G - 17 trasirao put da biste stigli gde ste sad", rekla je Tepić.

Jovanov je uzvratio da opozicija pokušava da "gradi politički pokret na litijumu i laže narod", navodeći da vlast ne beži od izbora, ali, kako je rekao "evo sad ga(opozicija) neće".

Teme