Web Analytics
Popović (SSP): Beogradski GSP pokazuje da je lični profit moto svake SNS vlasti - BetaRS

Popović (SSP): Beogradski GSP pokazuje da je lični profit moto svake SNS vlasti

Politika | 30.07.2024 | access_time 15:55
Popović (SSP): Beogradski GSP pokazuje da je lični profit moto svake SNS vlasti
Foto: Beta/Milan Ilić
 Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović je danas ocenila da Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) pokazuje da je "lični profit ispred bezbednosti građana moto svake vlasti Srpske napredne stranke (SNS)".


"Vozilo GSP je ispred pogona Kosmaj zbog nekontrolisanog dodavanja gasa (sinoć) uletelo u parking i oštetilo je nekoliko automobila", navela je Popović u saopštenju.

Podsetila je da je jedna žena u martu ove godine poginula od točka otpalog sa autobusa, ali to "nije ništa promenila u odnosu SNS vlasti prema gradskom prevozu" i dodala da je "lični profit ispred bezbednosti građana moto svake SNS vlasti".

Prvo nekadašnji zamenik gradonačelnhika Goran Vesić, a sada  gradonačelnik Aleksandar Šapić, rekla je ona, "kupuju vozila samo od turskih i kineskih proizvođača, kao da se Beograd preplatio na njihova vozila po višim cenama od onih koje plaćaju drugi gradovi".

U saopštenju piše i da je rekla da "dok Oslo plaća manje za Solaris električne autobuse, Beograd plaća više za turski BMC autobus na gas" što smatra da je "očigledna korupcija".

"Beograd mora da prestane da kupuje samo turska i kineska vozila i da podmladi vozni park kvalitetnim vozilima u nenaštelovanim tenderima po realnim cenama, i da izvrši tehnički pregled svih vozila kako se ne bi nekontrolisano kretala, samozapaljivala ili im otpadali točkovi jer će se inače ponovo desiti tragedija", rekla je Popović.

Teme