Web Analytics
Ćuta u Skupštini Vesića nazvao 'bednikom', Tabaković navela da je dinar za 12 godina ojačao 1,3 odsto - BetaRS

Ćuta u Skupštini Vesića nazvao 'bednikom', Tabaković navela da je dinar za 12 godina ojačao 1,3 odsto

Politika | 30.07.2024 | access_time 20:05
Ćuta u Skupštini Vesića nazvao 'bednikom', Tabaković navela da je dinar za 12 godina ojačao 1,3 odsto
Foto: Skupština Srbije/Peđa Vučković

Poslanici u skupštini Srbije završili su za danas sa radom, a sedinica i pretres u pojedinostima za 60 tačaka dnevnog reda biće nastavljen sutra u 10 časova.

Današnju sednicu obeležilo je izlaganje lidera Ekološkog ustranka Aleksandra Jovanovića Ćute koji je ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića nazvao "bednikom", optuživši ga da je "šutom sahranio živu šumu", kao i da je omogućio da se na Crnovrškoj reci izgradi mini hidroelektrana.

Na samom kraju sednice rasplamsala se rasprava između poslanika opozicije i guvernerke Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanke Tabaković oko Izmena i dopuna zakona o platnim uslugama.

Poslanici opozicije su istakli da se ovim izmenama i dopunama omogućava pranje novca.

Sa druge strane guvernerka Tabaković je istakla da izmjene i dopune omogućavaju pristup projektu SEPA i da to doprinosi razvoju regiona i regionalnim plaćanjima.

Ona je dodala i da je Srbija jedna od 11 zemalja na svetu koja je "ispunila svih 40 uslova fatve o sprečavanju pranja novca".

Istakla je i da je za poslednjih 12 godina kupila 10 milijardi evra koje su ušle u devizne rezerve, kao i da je dinar ojačao 1,3 odsto, dok je pre toga bio u konstantnom padu.

Teme