Web Analytics
Ženska platforma za razvoj Srbije osudila kampanju pojedinih medija protiv Tamare Skrozze - BetaRS

Ženska platforma za razvoj Srbije osudila kampanju pojedinih medija protiv Tamare Skrozze

Društvo | 30.07.2024 | access_time 20:55
Ženska platforma za razvoj Srbije osudila kampanju pojedinih medija protiv Tamare Skrozze
Foto: Beta/Miloš Miškov
Nevladina organizacija Ženska platforma za razvoj Srbije upozorila je danas da je zbog "napada tabloida i medija pod kontrolom režima" ugrožena bezbednost i profesionalni angažman novinarke i članice Saveta za štampu Tamare Skrozze.

Platforma je u saopštenju ocenila da je "u toku kampanja u kojoj se orkestrirano ponavlja laž da je zamenica glavnog urednika FoNeta i članica Saveta za štampu Tamara Skrozza izjavila da je predsednika Srbije Aleksandra Vučića trebalo ubiti 5. oktobra 2000. godine". 

"Nije prvi put da su novinarke i aktivistkinje koje javno kritikuju postupke aktuelne vlasti i stanje u našem društvu izložene medijskim spinovima, da se prekrajaju, vade iz konteksta i tendencizno interpretiraju njihovi tekstovi, medijski prilozi ili izjave. Ipak, ovoga puta se otišlo najdalje a iznošenjem neistine u kojoj je Tamara Skrozza predstavljena kao pretnja za život predsednika Srbije, dodatno je ugrožena njena bezbednost i profesionalni angažman", stoji u saopštenju.

Skrozza je u emisiji "Da sam ja neko" na TV N1, rekla da je od 6. oktobra 2000. godine Srbija trebalo da bude potpuno drugačija, bez ljudi koji su do tada bili deo vlasti.

"Da je ta noć (između 5. i 6. oktobra) bila drugačija, i da smo se probudili u jednoj drugačijoj Srbiji, Srbiji bez nekih ljudi, mislim da bi ovo danas bilo sasvim druga priča, a mi zapravo živimo devedesete (godine prošlog veka)", rekla je Skrozza.

Teme