Web Analytics
Kineska tužilaštva štite preduzeća od klevetanja i ucena na internetu - BetaRS

Kineska tužilaštva štite preduzeća od klevetanja i ucena na internetu

Svet | 31.07.2024 | access_time 15:10
Kineska tužilaštva štite preduzeća od klevetanja i ucena na internetu

Kineske tužilačke agencije pojačale su napore da zaštite preduzeća u sajber prostoru tako što se bave kršenjima zakona na internetu koja štete interesima tih preduzeća.


Vrhovno narodno tužilaštvo (SPP) objavilo je 28. jula tipične slučajeve pokušaja da se ostvari ilegalna dobit fabrikovanjem i širenjem lažnih glasina protiv određenih preduzeća na internetu, kao i ucenjivanjem i narušavanjem poslovnog ugleda entiteta, prenosi Sinhua.


Tužilaštva su strogo kaznila takve kriminalne aktivnosti u skladu sa zakonom i uložila maksimalne napore da nadoknade gubitke koje su pretrpele žrtve, saopštilo je SPP, dodajući da su takođe radili na pružanju pomoći u zakonitom poslovanju preduzeća i unapređenju upravljanja sajber prostorom.


Vrhovno tužilaštvo obećalo je da će nastaviti da preduzima efikasne korake za zaštitu legitimnih prava i interesa preduzeća, kao i pomoći u stvaranju tržišno zasnovanog, zakonitog i internacionalizovanog poslovnog okruženja.


SPP je u februaru pokrenulo specifičnu operaciju sa 14 ključnih mera, uključujući suzbijanje narušavanja fer konkurencije i korupcije i u privatnim preduzećimaa, kao i jačanje zaštite imovinskih prava tih preduzeća. Ova operacija će trajati do kraja ove godine.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Rukomet

Zelena Srbija

Hronika

Scena