Web Analytics
Selektorka Maljković: Pobeda protiv Kine verovatno najbolja utakmica ove generacije - BetaRS

Selektorka Maljković: Pobeda protiv Kine verovatno najbolja utakmica ove generacije

Olimpijada | Izvor: Beta | 31.07.2024 | access_time 18:45
Selektorka Maljković: Pobeda protiv Kine verovatno najbolja utakmica ove generacije
Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je današnja pobeda protiv Kine na olimpijskom turniru u Parizu verovatno najbolja utakmica ove generacije i da su njene igračice shvatile poruku iz prvog meča na takmičenju, koji su posle velikog vođstva dobile u neizvesnoj završnici.

"Verovatno da je ovo najbolja utakmica ove generacije. Imali smo dobrih na Svetskom prvenstvu, utakmica protiv Brazila je velika. Ko prati žensku košarku, mogao je da vidi kvalitet centara Brazila. Zato je bilo preteško, sa svim okolnostima. I to je bila velika utakmica. Ovo je ponajveća, da kažemo. Ipak su Olimpijske igre. Važno je da se izdigneš posle prve utakmice", rekla je Maljković, preneo je Košarkaški savez.

Košarkašice Srbije plasirale su se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu, pošto su u Lilu pobedile Kinu 81:59.

Maljković se osvrnula na prvu utakmicu protiv Portorika, u kojoj je njena ekipa bila ubedljiva, ali je u završnici "izvukla pobedu".

"To je najviše bolelo što smo u prvom poluvremenu prikazali nešto što je sasvim korektno. Mnogo je teško. Vidite kakav je haos i kakav je kvalitet. Boli drugo poluvreme, što veze sa mozgom nema. To sebi ne smemo da dopustimo. Devojke su shvatile poruku", navela je ona.

Selektorka je čestitala ekipi veliku pobedu protiv Kine.

"Mnogo teško je pobediti Kinu, koja ima NBA igrače, većina igra u dva vodeća tima. Jaka liga, ima da ugase Evropu, a mi smo takav tim pobedili. Tako da - velika pobeda. Nije bilo cilja. Sve što je cilj, pogrešno je. Preferiram nešto drugo. Niti je meni neko dao cilj, a i uvek je ista priča – ne može da mi da cilj veći nego što ga ja postavim u svojoj glavi", rekla je Maljković.

Ona je rekla da je njen jedini fokus da svakodnevnim radom održi grupu i da se ide korak po korak jer je svaka sitnica važna.

"Posle onoga su imale reakciju, shvatile važnost svakog detalja u ovom životu na ovako velikom takmičenju. Zbog toga što je svih 12 na sastanku prihvatilo i shvatilo, počelo da se ponaša na jedan način. Nastavljamo dalje, potpuno isto i idemo bez velikih ciljeva, bez ometanja. Da ne stajemo i da vidimo šta su maksimumi", navela je Maljković.

Posle dva kola Srbija i Španija su prve u Grupi A sa po dve pobede, a Portoriko i Kina pretrpeli su po dva poraza.

U trećem kolu Srbija će igrati protiv Španije, u subotu 3. avgusta od 13.30.

Teme