Web Analytics
Si Đinping istakao važnost modernizacije kineske granične, pomorske i vazdušne odbrane - BetaRS

Si Đinping istakao važnost modernizacije kineske granične, pomorske i vazdušne odbrane

Svet | 01.08.2024 | access_time 08:55
Si Đinping istakao važnost modernizacije kineske granične, pomorske i vazdušne odbrane
Kineski predsednik Si Đinping istakao je važnost modernizacije kineske granične, pomorske i vazdušne odbrane.

Si, koji je takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsednik Centralne vojne komisije, održao je govor na sastanku Politbiroa Centralnog komiteta KP Kine u utorak, 30. jula.

Sastanak je bio održan uoči Dana vojske, 1. avgusta. U ime Centralnog komiteta KP Kine i Centralne vojne komisije, Si je čestitao svim komandantima Narodnooslobodilačke vojske Kine, oficirima i vojnicima, naoružanoj policiji, civilnom osoblju vojske i rezervistima Narodne milicije, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Huang Džidžong iz Ujedinjenog štaba Centralne vojne komisije na sastanku je objasnio trenutne probleme u izgradnji savremene granične, pomorske i vazdušne odbrane i izneo radne predloge.

Nakon govora Huanga, Si je istakao da je promovisanje izgradnje savremenih sistema granične, pomorske i vazdušne odbrane neodvojiv zahtev nacionalne odbrane i modernizacije vojske, što će doprineti promovisanju izgradnje moćne zemlje i modernizaciji u kineskom stilu.

"Nakon 18. Svekinekog narodnog kongresa, Centralni komitet KP Kine je insistirao na prioritetu izgradnje granične, pomorske i vazdušne odbrane u upravljanju zemljom i završio sprovođenje velikih reformi u odbrani, kako bi odbranio teritorijalni suverenitet, pomorska prava i interese naše zemlje, kao i da bi obezbedio nacionalnu bezbednosti i strateški razvoj", dodao je Si.

Si je istovremeno pozvao vojsku, odgovarajuća odeljenja i lokalne vlade da jačaju nacionalnu odbranu i naporno obavljaju svoje dužnosti.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Rukomet

Hronika