Web Analytics
Stefanović (SSP): Tražimo vanredne parlamentarne izbore, zbog projekta Jadar - BetaRS

Stefanović (SSP): Tražimo vanredne parlamentarne izbore, zbog projekta Jadar

Politika | 01.08.2024 | access_time 11:40
Stefanović (SSP): Tražimo vanredne parlamentarne izbore, zbog projekta Jadar
Foto: Beta/Miloš Miškov
Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da ta stranka traži vanredne parlamentarne izbore sa promenjenim izbornim uslovima, a da je "suštinski razlog" za to projekat Jadar, odnosno najava rudarenja litijuma. 

Kako je saopšteno iz SSP, Stefanović je za televiziju Nova S rekao da "ono što bismo dali Rio Tintu treba nam 500 godina da povratimo", odnosno da je Srbija "kraće bila pod Turcima".

"Ima mnogo razloga, korupcija, nasilje, propast ekonomije, a suštinski razlog je projekat Jadar jer je vlast rekla pre izbora 'nećemo kopati, stavili smo tačku na taj projekat' - citiram Anu Brnanić i Aleksandra Vučića. A posle izbora su rekli 'biće rudnika do 2028. godine'. Znači slagali ste građane i te ljude koji su za to glasali", rekao je Stefanović.

On je naveo da misli da je režimu "jasno da su građani s pravom ogorčeni i nezadovoljni da brane svoju budućnost i svoju zemlju i kako RTS potpuno to ignoriše kao što 12 godina ignoriše sve što je kontra ove vlasti".

"Njihova uređivačka politika informativnog programa je kao fabrika novina, šta je rekao ministar, premijer, Ana Brnabić, Vučić i to je vest", zaključio je Stefanović.

Teme