Web Analytics
Stojačić: Važna pobeda, ali nisam zadovoljan igrom - BetaRS

Stojačić: Važna pobeda, ali nisam zadovoljan igrom

Olimpijada | Izvor: Beta | 01.08.2024 | access_time 12:30
Stojačić: Važna pobeda, ali nisam zadovoljan igrom
Reprezentativac Srbije u basketu 3x3 Strahinja Stojačić rekao je da je ekipa danas ostvarila važnu pobedu protiv Holandije, ali da su igrači nezadovoljni svojom igrom i da moraju bolje na olimpijskom takmičenju u Parizu.

"Važna pobeda, ali odigrali smo dva loša meča, ne igramo na nivou kako želimo i kako smo se pripremali. Nenormalno važna pobeda za samopouzdanje i za dalji tok takmičenja. Nije da precenjujemo sebe, ali ovo nije put kojim treba da idemo i kako treba da igramo", rekao je Stojačić novinarima u Parizu.

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 pobedila je danas Holandiju 21:19, u trećem kolu na Olimpijskim igrama u Parizu, košem Stojačića u poslednjim trenucima utakmice pri rezultatu 19:19.

U prvom kolu Srbija je pobedila SAD, a u drugom je sinoć iznenađujuće izgubila od Kine.

Upitan šta je razlog loše igre, Stojačić je rekao da je "on skroz u kontraritmu".

"Ali povukli su Branković, Vasić i Majstorović vrhunski, njih trojica su bez ikakvog mog učinka dobili meč, srećna trojka na kraju", naveo je on.

Govoreći o porazu od Kine, Stojačić je rekao da je to bio kao šamar realnosti.

"Odigrali smo stvarno perfektan meč protiv Amerikanaca, 22:14 nije realan rezultat za nas, stvarno smo odigrali bez greške. Posle toga totalna kontra, posle 24 sata od perfektne utakmice do utakmice u kojoj nismo ništa poštovali što smo hteli. Možda je i dobro što se desilo, znamo kako je bilo u Tokiju gde smo sve pobedili u grupi pa nesrećno izgubili u polufinalu. Nadam se da smo sada to izgubili i više nećemo gubiti", naveo je Stojačić.

On je dodao da je njegov saigrač Mihailo Vasić zadobio malu frakturu nosa, ali da je insistirao da igra.

"Sinoć nismo uspeli da nađemo masku, bilo je kasno, tražimo. Koliko sam razumeo, neka od košarkašica ima masku pa će danas poslati. Nije bilo dileme da li će da igra, da je ozbiljnije zapitali bismo se da li treba ili ne. On je insisitrao da igra, Vaske je momak koji neće stati, jedino ako baš ne može. Hvala mu, izguraće", rekao je Stojačić.

Upitan je za pobedonosni koš protiv Holandije.

"Jako bitna trojka, ali iz nečega što se nismo dogovarali, to nije trebalo da bude zadnji napad, desilo se da lopta ostane u rukama i na kraju srećno je ušla. Hvala bogu pa je ušla, neka pobedimo još tri takve, ali nismo zadovoljni načinom kako smo igrali, moramo bolje", rekao je on.

Srpski basketaši večeras od 22.35 igraju protiv domaćina Francuske.

"Još nismo pričali o njima, dobro igraju, imaju dve pobede, domaću publiku. Idemo na pobedu i da pokažemo napokon posle dve partije jednu vrhunsku. Taj termin nam više odgovara", naveo je Stojačić.

Teme