Web Analytics
Jakšić: Igrali smo bolje, ali nedovoljno za pobedu protiv Španije - BetaRS

Jakšić: Igrali smo bolje, ali nedovoljno za pobedu protiv Španije

Olimpijada | Izvor: Beta | 01.08.2024 | access_time 14:25
Jakšić: Igrali smo bolje, ali nedovoljno za pobedu protiv Španije
Vaterpolo reprezentativac Srbije Nikola Jakšić rekao je da ekipa danas nije igrala dovoljno dobro da bi pobedila Španiju, ali da je bila bolja nego u duelu protiv Australije i da veruje da će napredovati kako olimpijski turnir bude odmicao.

"Bolje je nego što smo igrali protiv Australije, ali nedovoljno za nešto dalje, za ekipu kao što je Španija. Držali smo se tri četvrtine ali na kraju smo poklekli i primili dva gola zaredom, kada su se odvojili i priveli utakmicu kraju. Mnogo bolje nego što je bilo, ali nedovoljno za nešto što smo mi planirali da uradimo na Igrama", rekao je Jakšić novinarima u Parizu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je danas od Španije 11:15 (3:4, 3:3, 3:3, 2:5), u utakmici trećeg kola Grupe B na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Nadam se da ćemo uspeti protiv Francuske, a onda i protiv Mađarske da se podignemo na nivo igre koji želimo i moramo da pokažemo jer ovo nismo pravi mi. Tu smo na momente, ali nismo kompletno tu. Verujem i mislim da će biti bolje kako turnir bude odmicao, ali to moramo da pokažemo u bazenu a ne samo da pričamo", naveo je Jakšić.

U četvrtom kolu Srbija će u subotu od 19.30 igrati protiv Francuske, dok će Španija igrati protiv Japana.

Selektor Srbije Uroš Stevanović rekao je da ga raduje što je ekipa pokazala reakciju i karakter posle neočekivanog poraza od Australije (3:8).

"U situaciji u kakvoj smo se našli posle neočekivanog poraza od Australije nije Španija baš idealna ekipa da se vadimo, da steknemo samopouzdanje i da pobedimo, ali ono što je bitno, pokazali smo reakciju, karakter. Izgubili smo utakmicu na početku četvrte četvrtine na 9:10, tajm-aut, igrač više. U sledećem napadu smo primili gol gde smo trebali drugačije da odigramo. Ali to je iskustvo i samopouzdanje i sigurnost u igri koju mi jednostavno nismo mogli da imamo u ovom trenutku posle poraza od Australije", naveo je on.

"Ono što raduje, imali smo reakciju, pokazali karakter i ostaje isto. Imamo još dve utakmice sa Francuskom i Mađarskom, moramo da pobedimo obe da bismo bili u četvrtfinalu. Odmah posle Australije, sutradan na treningu sve je izgledalo kako treba da izgleda, a videli ste i protiv Španije, ekipe koja je najneugodnija u grupnoj fazi, ne gubi utakmice, ima rutinu iskustvo i sigurno su na vrhuncu", dodao je srpski selektor.

Reprezentativac Miloš Ćuk ocenio je da ekipa može da pobedi Francusku i Mađarsku u grupi, ako ponovi igru iz današnje utakmice.

"Ovo je nedovoljno da pobedimo selekciju kakva je Španija, jednog od favorita za zlato. Raduje me što smo vratili energiju i nismo potonuli posle katastrofalnog poraza od Australije, to je jako bitno. Imamo sada dve utakmice koje moramo da pobedimo, mislim da sa ovakvom igrom možemo da pobedimo Francusku i Mađarsku, idemo korak po korak", rekao je on.

Ćuk je dodao da ekipa neke stvari mora malo bolje da ugira, da bude preciznija i u odbrani i u napadu.

"Ali iz ove energije mislim da ćemo uspeti. Treba ovaj nivo agresivnosti i želje da zadržimo i mislim da će sve to da legne protiv Francuske", rekao je on i dodao da je u završnici današnje utakmice srpskom timu nedostajalo malo samopouzdanja.

"Razlika je postojala ali nije nenadoknadiva, nama znači to što smo videli da smo mogli da im pariramo do poslednja tri minuta. Znači nam mnogo ova utakmica, iako je poraz i teško. Mogli smo da izjednačimo sa igračem više, ali to je sport, daj bože ući će za sledeću utakmicu, to tako uglavnom ide", naveo je Ćuk.

Teme