Web Analytics
Braća i sestre u takmičenju parova u badmintonu na OI u Parizu - BetaRS

Braća i sestre u takmičenju parova u badmintonu na OI u Parizu

Olimpijada | 01.08.2024 | access_time 16:20
Braća i sestre u takmičenju parova u badmintonu na OI u Parizu
Xinhua/Chen Bin
Parovi braće i sestara privlače pažnju u takmičenju parova u badmintonu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Uzbuđenje je bilo opipljivo kada je Keri Su, prva olimpijka u ženskom badmintonskom dubl timu SAD, izašla na teren na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Uz muziku i sav taj hip, bila sam na ivici suza", priseća se ona, opisujući trenutak kada je ostvarila svoj olimpijski san zajedno sa svojom najboljom prijateljicom i sestrom bliznakinjom, Eni Su.

Keri i Eni, koje imaju 24 godine, nerazdvojne su otkako su počele da igraju badminton sa osam godina. Njihovo partnerstvo donelo im je više američkih nacionalnih titula i impresivne međunarodne nastupe.

"Uvek smo na istoj talasnoj dužini", primetila je Eni, ističući njihovu jedinstvenu sinergiju na terenu. "Bilo da smo uzbuđene ili nervozne, međusobno se hranimo energijom", dodala je.

Na Olimpijskim igrama u Parizu takođe su se predstavili i drugi parovi braće i sestara u takmičenju u dublu u badmintonu, uključujući Francuze Tomu Juniora Popova i njegovog mlađeg brata Krista Popova.

Takmičeći se u Port de la šapele areni, braća Popov, sa visinom i snagom Tome Juniora koje dopunjava Kristova finoća levorukog, pokazali su svoju duboku porodičnu povezanost i zajedničku strast prema sportu.

Braća Popov nisu samo saigrači u dublu, već i takmičari u singlu, a Toma Junior je obezbedio jedino mesto Francuske u muškom pojedinačnom takmičenju.

"Igrati dubl sa mojim bratom je nezaboravno iskustvo“, rekao je Kristo, ističući jedinstvenu dinamiku njihovog partnerstva.

Braća i sestre u takmičenju parova u badmintonu na OI u Parizu
Xinhua/Cheng Yiheng


Na svom poslednjem grupnom turniru u utorak, sestre Su su igrale protiv Bugarki Gabriele i Stefani Stoeve, još jednog sestrinskog para poznatog po jakoj povezanosti na terenu.

Uprkos njihovoj bliskoj vezi, Stefani je priznala da ponekad imaju trvenja, čak i tokom mečeva. Međutim, sestre uvek uspevaju da se ponovo povežu i usredsrede na svoje zajedničke ciljeve.

Gabrijela je ispričala kako je otpočela svoje neočekivano putovanje u badminton, nakon prvobitnog odbijanja da se okuša u ovom sportu.

"Bila sam plesačica", nasmejala se, prisećajući se jednog dana kada su ona i njihova mama otišle po Stefani posle treninga badmintona, a trener ju je pitao da li želi i ona da proba badminton, na šta je ona odlučno odbila. "I vidi gde sam danas, to je bilo pre 23 godine. Zato nikad ne reci nikad", dodala je.

Utakmica između sestara Su i Stoev završena je pobedom bugarskog dvojca rezultatom 21-18, 21-12, čime su obezbedile plasman u nokaut fazu.

Razmišljajući o iskustvu, Eni Su je prokomentarisala jedinstven osećaj igranja protiv drugog para sestara. "Vidimo se kao dva zrna graška u mahuni, osetili smo tu istu sestrinsku dinamiku na terenu, one nas nekako podsećaju na nas same", rekla je ona.

Teme