Web Analytics
Marej zavšio karijeru: Ponosan sam na ostvarene rezultate - BetaRS

Marej zavšio karijeru: Ponosan sam na ostvarene rezultate

Tenis | Izvor: Beta | 02.08.2024 | access_time 09:45
Marej zavšio karijeru: Ponosan sam na ostvarene rezultate
Britanski teniser Endi Marej, koji je završio profesionalnu karijeru porazom u četvtfinalu dublova na olimpijskom turniru, rekao je da je ponosan na sve što je postigao i da je srećan što je mogao da igra u Parizu, ali i da nije odlučio čime će se od sada baviti.

Marej i Den Evans izgubili su sinoć od američkog dubla Tejlora Frica i Tomija Pola 2:6, 4:6, u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Marej je pre takmičenja rekao da će mu olimpijski turnir biti poslednje takmičenje u karijeri.

"Ponosan sam na moju karijeru, moja dostignuća i ono što sam uložio u sport", rekao je 37-godišnji Marej, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Posle dugog zagraljaja sa Evansom na osnovnoj liniji terena na Rolan Garosu, Mareja su preplavile emocije kada su navijači skandirali njegovo ime i pozdravili ga ovacijama.

Evans ga je ohrabrio da još jednom izađe na teren, a Marej je to učinio, mahnuo je gledaocima na sve četiri strane tribina i otišao u svlačionicu.

U razgovoru sa novinarima posle meča, Marej je rekao da je spreman za penziju.

"Bilo je emotivno jer je ovo bilo poslednji put da igram takmičarski meč. Ali sada sam iskreno srećan. Zadovoljan sam kako se završilo. Drago mi je što sam došao na Olimpijske igre i završio karijeru pod mojim uslovima, pošto je to u poslednjih nekoliko godina ponekad bilo neizvesno", naveo je Marej.

On je 2005. godine počeo profesionalnu karijeru, odigrao je 1.001 meč u singlu i više od 160 u dublu. Osvojio je 46 ATP titula, Dejvis kup, dve zlatne olimpijske medalje i tri grend slem titule i bio je prvi teniser sveta.

Bio je član "velike četvorke" zajedno sa Rodžerom Federerom, Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem i poznat je kao veliki ratnik i po borbenosti za svaki poen.

Ser Endi Marej završio je karijeru zbog problema sa povredama, zbog kojih je i ranije nameravao da završi karijeru. 

"Ostvarili smo dobar rezultat u Parizu, ali smo izgubili od dvojice najboljih. Trebalo je da igramo veoma dobro za pobedu, ali nismo. Dobro se osećam. Bio sam spreman za ovaj trenutak. Otkako sam morao na operaciju leđa uoči Vimbldona, znao sam da je pravo vreme za penziju. Radujem se povlačenju", naveo je on.

"Srećan sam što sam mogao da se takmičim u Parizu i zaista sam zahvalan na trudu koji je Den uložio da se pripremi najbolje što može, kako bismo imali priliku za dobre rezultate. Ne mislim da sam osoba koja može da priča o sopstvenom nasleđu, ali znam da sam dao sve što sam mogao ovom sportu", dodao je Marej.

On je rekao da je uživao u nastupima na Olimpijskim igrama za svoju zemlju, da je to posebno i da će mu nedostajati.

"Osvajanje medalje bio bi kraj iz bajke, nije bilo suđeno, ali ponosan sam što sam bio deo reprezentacije. Imam četvoro dece mlađe od osam godina, pa neću mnogo ležati. Sada mogu da radim šta god želim, ali želim da idem kući i provedem vreme sa porodicom, da budem sa decom. Još nisam odlučio šta će biti sledeće poglavlje", rekao je Marej.

Teme