Web Analytics
Kancelarija za mlade: U Novom Pazaru mladi imaju visoku svest o zaštiti životne sredine - BetaRS

Kancelarija za mlade: U Novom Pazaru mladi imaju visoku svest o zaštiti životne sredine

Životna sredina | Izvor: Beta | 02.08.2024 | access_time 12:25
Kancelarija za mlade: U Novom Pazaru mladi imaju visoku svest o zaštiti životne sredine
Mladi u Novom Pazaru imaju visoku svest o zaštiti životne sredine, izjavio je direktor Kancelarija za mlade u Novom Pazaru Tarik Rupić i istakao da su to generacije koje "imaju otvoren pogled ka svetu i želju da pokreću bitne teme u društvu".

U emisiji Zeleni minuti Sto plus radija Rupić je rekao da građani najviše traže akcije ozelenjavanja, te da najveći broj predloga za oplemenjivanje prostora zelenim površinama daju mladi.

Na jesen se nastavlja ozelenjavanje više lokacija u gradu, a realizovaće i veliki broj projekata u oblasti zaštite i unapređenja životne sredine, najavio je on.

"Grad svake godine kroz razne donacije dobija sadnice i akcije ozelenjavanja radimo u saradnji sa JKP Gradska čistoća. Građani često traže da dobiju zelenilo u okviru svog prostora i trudimo se da odgovorimo na njihove zahteve i da zelenilom oplemenimo što više lokacija u gradu", rekao je Rupić.

Podsetio je da Kancelarija za mlade svake godine sprovodi redovne akcije čišćenja delova grada, a ove godine je zahvaljujući mladim volonterima očišćeno i uređeno izletište Borići.

Dodao je da će predstavnici Kancelarije za mlade biti na Eko kampu na Goliji od 15. do 18. avgusta.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina