Web Analytics
Đoković: Zlatna olimpijska medalja možda moj najveći sportski uspeh - BetaRS

Đoković: Zlatna olimpijska medalja možda moj najveći sportski uspeh

Olimpijada | Izvor: Beta | 04.08.2024 | access_time 17:30
Đoković: Zlatna olimpijska medalja možda moj najveći sportski uspeh
Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da mu je osvajanje zlatne olimpijske medalje na Igrama u Parizu možda i najveći sportski uspeh u životu.

"Potpuno sam u šoku od emocija, od svega. Rekao sam posle polufinala da je cilj ostvaren, obezbeđena medalja. Hteo sam da uđem u finale, to je nešto što nisam uspeo prethodna četiri puta. Svi su želeli da idem na zlato, ja sam duboko u sebi na to išao", rekao je Đoković posle meča za RTS.

Đoković je danas osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je pobedio Španca Karlosa Alkarasa 7:6, 7:6.

"Činjenica da sam u finalu pomogla mi je da rasterećenjije uđem u današnji meč. Ubedljiv poraz u finalu Vimbldona od Alkarasa mi je pomogao u pripremi za ovaj meč. Lošije od toga u Londonu nisam mogao. Išao sam na sve ili ništa. U odlučujućim trenucima sam raspaljivao forhende kao što on to radi i završio sam forhen vinerom", naveo je drugi igrač sveta.

Đoković je bio emotivan posle meča, plakao je i otišao je da pozdravi porodicu.

"Otišao sam da ih zagrlim, imam milijardu emocija koje se komešaju. Preponosan sam i presrećan što sam doneo zlato Srbiji. To mi je možda i najveći sportski uspeh u životu", rekao je Đoković.

Osvajanje olimpijskog turnira je prva Đokovićeva titula ove sezone.

Teme