Web Analytics
Kina razvija potrošačke usluge - BetaRS

Kina razvija potrošačke usluge

Ekonomija | 05.08.2024 | access_time 09:15
Kina razvija potrošačke usluge
Kina će raditi na daljem razvoju potrošačkih usluga kako bi podržala visokokvalitetni ekonomski razvoj i zadovoljila potražnju ljudi za personalizovanim, raznovrsnim i kvalitetnim uslugama, navdeno je u smernicama Državnog saveta.

Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), smernice objavljene 3. avgusta obuhvataju 20 ključnih zadataka, uključujući iskorišćavanje potencijala potrošnje u sektorima kao što su ugostiteljstvo, kućne usluge, briga o starima, briga o deci, zabava, turizam, sport, obrazovanje i obuka.

Kina će, prema istom dokumentu, podsticati nove tipove potrošnje, kao što su digitalne, zelene i zdravstvene usluge, kreirati nove, kako je navedeno, scenarije potrošnje, olakšati pristup tržištu, ojačati regulativu i pružiti veću podršku politikama za potrošnju u oblasti usluga.

Kina će nastaviti i da otvara sektore, kao što su telekomunikacije, obrazovanje, gerontologija i medicinska nega, a obezbediće i sprovođenje mera otvaranja u oblastima kao što su tehnološke usluge i turizam, navodi se u dokumentu.

Kina će, takođe, optimizovati politiku ulaska i okruženja u oblasti potrošnje, pružiti raznovrsne usluge plaćanja i proučiti mogućnost odobravanja bezviznog ulaska većem broju zemalja.

Kina će proširiti domaću tražnju sa fokusom na povećanje potrošnje, a potrošnja u oblasti usluga biće glavni pokretač u širenju i unapređenju potrošnje.

U prvih šest meseci ove godine kineska maloprodaja usluga porasla je 7,5 odsto u odnosu na prethodnih godinu dana, 4,3 procentna poena više od robe, pokazali su zvanični podaci.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT