Web Analytics
Bandović: Protiv Maribora da ponovimo igru iz dvomeča sa Ajaksom - BetaRS

Bandović: Protiv Maribora da ponovimo igru iz dvomeča sa Ajaksom

Fudbal | Izvor: Beta | 05.08.2024 | access_time 18:45
Bandović: Protiv Maribora da ponovimo igru iz dvomeča sa Ajaksom
Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović ocenio je danas da njegova ekipa u duelima protiv Maribora ima velike šanse za plasman u plej-of Lige konferencija, ukoliko ponovi igru iz dvomeča sa Ajaksom.

"Očekuje nas teška utakmica protiv organizovanog i disciplinovanog protivnika, ali ako ponovimo igru iz dvomeča sa Ajaksom, imamo velike šanse da prođemo u narednu rundu. Što se tiče tima, Aleksa Vukanović je van stroja zbog povrede, dok je Vukan Savićević izostavljen iz predostrožnosti jer je osetio primicač, ali nije povreda, jutros je trenirao. Moramo da ponovimo istu disciplinu, istu energiju i motivaciju kao protiv Ajaksa", rekao je Bandović.

Fudbaleri Vojvodine u utorak putuju u Sloveniju, gde će u četvrtak od 20.15 igrati protiv Maribora, prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Vojvodina je prethodno u dvomeču protiv Ajaksa eliminisana iz drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa ukupnim rezultatom 1:4.

"Maribor je kompaktan u veznom redu, sve se vrti oko ta dva zadnja vezna koji su veoma kvalitetni. Imaju opasne pojedince koji moraju da reše utakmicu, ali ćemo analizirati i spremiti se za sve. Otkako sam tu, nikada nismo taktizirali, igrali smo našu igru i tako će biti i sada", rekao je Bandović.

On je dodao da će presing i zonska odbrana Maribora biti analizirani i da će ekipa pokušati da iskoristi slabosti protivnika.

"Stil igre ostaje isti, hrabro, napadački i da imamo posed lopte. I kada budemo u srednjoj zoni, znaćemo šta treba da radimo", rekao je Bandović.

On se osvrnuo na poraz od Čukaričkog u nedelju na Banovom brdu (1:3).

"Kao trener preuzimam odgovornost za poraz, jer sam ja odlučio da pružim šansu nekim igračima, koju su zaslužili svojim radom na treninzima. Da smo bili na nivou od prvog minuta, utakmica bi bila drugačija. U potpunosti snosim krivicu, polazim od sebe šta sam mogao da učinim, ali sam siguran da i igrači znaju šta nije valjalo", rekao je trener.

"Nedostajala nam je energija, ali ovaj poraz neće uticati na nas, moramo da prebrodimo ovo. Ne volim način na koji smo izgubili, ali ovaj tim ima moć da gleda napred i svestan je cilja, a na tom putu će biti ovakih utakmica", dodao je Bandović.

Teme