Web Analytics
Naslovne strane za utorak, 6. avgust 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za utorak, 6. avgust 2024. godine

Društvo | 06.08.2024 | access_time 08:35
Naslovne strane za utorak, 6. avgust 2024. godine
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 6. avgust 2024. godine i dalje najviše pišu o zlatnoj medalji Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u Parizu, zatim o zatvaranju poštinih poslovnica na Kosovu i borbi protiv iskopavanja litijuma.

ALO - "Više od 150 uhapšenih" o protestima u Engleskoj.

BLIC - Đoković u Parizu ispisao svoje životno delo "Filmska priča sa hepiendom". Ekološki protesti postali politička i nacionalistička tema "Od litijuma do LGBTQ agende i vlade s ulice". Kijev dobio američke avione "Počeo ruski lov na F16".

VEČERNJE NOVOSTI - Novakov podvig "Trnovit put bez ijednog popusta". Zapečatili i sve pošte na severu Kosova "Kurti provocira Srbe, želi rat dok zapad ćuti".

DANAS - Nove trzavice u koaliciji SNS-SPS oko iskopavanja litijuma i navodnim zaverama protiv predsednika Srbije "Vučić disciplinuje Dačića". Da li će režim uspeti da diskredituje proteste protiv otvaranja rudnika litijuma "Proglas: Vlast odgovorna za krizu i podele zbog rudnika litijuma". Predsednik Srbije naveo niz netačnih podataka vezanih za prosvetne radnike "Osnovna plata nastavnika nije 96.000 dinara".

NOVA - Patrijarh se ne izjašnjava o gorućoj temi u Srbiji "Porfirije drži govor u Loznici, piše o Novaku, samo o litijumu ćuti". O katastrofalnim uslovima na pančevačkoj pedijatriji "Beba u sobi punoj vlage". Pojedine predškolske ustanove u Beogradu spremile nove cenovnike "Privatni vrtići poskupljuju i do 6.000 dinara".

INFORMER - "Nije bilo većeg od Novaka" list piše da je Novak Đoković najbolji sportista sveta. Pod naslovom "Amerika vodi svet u propast" list piše o sunovratu na berzama.

KURIR - List piše da je "litijum naša budućnost". "Tvrđava" tekst o tome da će vođe Izraela rat voditi iz bunkera.

POLITIKA - Centralni naslov "Konačno rešenje za Srbe u tri finalna udarca" uz ocenu da agresija kosovskog premijera Aljbina Kurtija dostiže vrhunac. O slučaju alžirske bokserke koji je uzdrmao planetu "Da li su genetske mutacije presudne u određivanju pola".

SRPSKI TELEGRAF - "Panika u svetu" padaju berze. List piše o "Pet najvećih laži opozicije o litijumu".

Teme