Web Analytics
PSG: Hitno razrešenje Đurđević Stamenkovski zbog obmanjivanja javnosti - BetaRS

PSG: Hitno razrešenje Đurđević Stamenkovski zbog obmanjivanja javnosti

Politika | 06.08.2024 | access_time 12:40
PSG: Hitno razrešenje Đurđević Stamenkovski zbog obmanjivanja javnosti
Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju
Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je danas od premijera Miloša Vučevića da hitno Skupštini Srbije predloži razrešenje ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski zbog "obmanjivanja javnosti o stečenom obrazovanju".

PSG je u saopštenju ocenio da je Đurđević Stamenkovski "obmanjivala javnost lažnim predstavljanjem da je diplomirala na Fakultetu političkih nauka, što je navodila u svim svojim javno dostupnim biografijama".

PSG je naveo da ne zahteva od nje da podnese ostavku, "jer bi to bio moralni čin", a da je ona "svojim kratkotrajnim boravkom u Vladi pokazala da moral ne poseduje".

"Zbog činjenica do kojih je došao Centar za istraživačko novinasrtvo (CINS), a koje ministarka Đurđević Stamenkovski nije ni na koji način osporila, ne zahtevamo od nje da podnese ostavku. Nedostatak fakultetske diplome može se nadomestiti stečenim praktičnim znanjem i iskustvom, ali moralni nedostaci osobe koja godinama laže o svom obrazovanju su nenadoknadivi", naveo je PSG.

CINS je danas objavio tekst u kome je Fakultet političkih nauka (FPN) potvrdio da Đurđević Stamenkovski nije diplomirala na FPN-u kako je navedeno na sajtu Vlade, a da je 2020. godine izgubila status studenta, 15 godina nakon upisa.

Teme