Web Analytics
Kineski turisti podeljeni oko onlajn rezervacija - BetaRS

Kineski turisti podeljeni oko onlajn rezervacija

Svet | 06.08.2024 | access_time 14:55
Kineski turisti podeljeni oko onlajn rezervacija
Xinhua/Zhang Rufeng
Kako kineske turističke destinacije ovog leta beleže porast broja posetilaca, mnoga popularna mesta odlučila su da ukinu rezervacije kako bi turistima pojednostavila putovanje  i omogućila da bude ugodnije.

Nedavna anketa sprovedena među 1.000 ispitanika pokazala je da 62,1 odsto kineskih putnika predlaže kombinaciju onlajn rezervacija i prodaje ulaznica na licu mesta na lokacijama turističkih atrakcija kako bi se zadovoljile različite potrebe posetilaca, prenosi Sinhua.

Anketa koju je sproveo Kineski omladinski dnevnik (China Youth Daily) pokazuje da više od 60 odsto ispitanika veruje da im sistem onlajn rezervacija štedi vreme čekanja na licu mesta, dok 33,6 odsto veruje da nemogućnost kupovine ulaznica na licu mesta može poremetiti putne planove.

Prema anketi, gotovo 90 odsto putnika istražuje i proverava zahtjeve za rezervacije pre nego što krenu na putovanje. Međutim, 29,7 odsto ljudi smatra da sistemi rezervacija nisu prilagođeni starijim osobama i deci koja možda nisu vešta u korišćenju pametnih telefona.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Rukomet

Zelena Srbija

Hronika

Scena