Web Analytics
Putin naredio promociju 'tradicionalnih ruskih vrednosti' u svetu - BetaRS

Putin naredio promociju 'tradicionalnih ruskih vrednosti' u svetu

Svet | Izvor: Beta-AP | 06.08.2024 | access_time 15:00
Putin naredio promociju 'tradicionalnih ruskih vrednosti' u svetu
Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je danas vladu da razvije program za promociju "tradicionalnih ruskih duhovnih i moralnih vrednosti" u inostranstvu.

Na internet stranici Kremlja objavljeno je saopštenje da je Putin naložio zvaničnicima odgovornim za nacionalne projekte da izdvoje neodređenu količinu novca za program pod nazivom "Rusija u svetu".

Program bi imao za cilj "razvijanje međunarodne saradnje mladih i promovisanje tradicionalnih ruskih duhovnih i moralnih vrednosti u inostranstvu", navodi se u naredbi.

Naredba ne precizira vrednosti koje će se promovisati, ali Rusija je pokazala rastući animozitet prema zapadnom socijalnom liberalizmu, posebno prema prihvatanju netradicionalnih seksualnih odnosa i rodnog identiteta.

Ruski Vrhovni sud je prošle godine zabranio takozvani "međunarodni LGBT pokret" kao ekstremistički. Neki Rusi su od tada bili u zatvoru ili kažnjeni zbog prikazivanja materijala na temu LGBT duge.

Od početka sukoba u Ukrajini 2022. godine Putin je javno okarakterisao Zapad kao "satanistički" i optužio ga da pokušava da podriva Rusiju izvozom liberalnih ideologija.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Rukomet

Hronika