Web Analytics
Bogdanović: Nismo odustajali, pokazali smo karakter - BetaRS

Bogdanović: Nismo odustajali, pokazali smo karakter

Olimpijada | Izvor: Beta | 06.08.2024 | access_time 17:15
Bogdanović: Nismo odustajali, pokazali smo karakter
Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da je njegova ekipa u današnjoj četvrtfinalnoj utakmici i pobedi protiv Australije na olimpijskom turniru pokazala jak karakter jer nije odustajala ni kada je gubila sa više od 20 poena razlike.

"Mnogo teška utakmica, ali drago mi je da smo pokazali karakter. Kada smo bili minus 20 nismo odustajali, oni su pogađali teške šuteve, ali verovali smo. To je karakter ekipe, svi su doprineli i kada nije išlo verovali smo jedni u druge, nastavili smo da se bodrimo i podržavamo", rekao je Bogdanović posle utakmice za RTS.

Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale olimpijskog turnira pošto su u Parizu posle produžetka pobedili Australiju 95:90, u utakmici u kojoj su imali zaostatak od 24 poena.

"Neki su očekivali lakšu utakmicu protiv Australije, ali to je četvrtfinale, najteža utakmica na turniru, tako to treba da izgleda", dodao je Bogdanović.

Srbija će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela aktuelnog šampiona selekcije SAD i Brazila. Bogdanović je upitan o taktici.

"Taktika je ista, požrtvovanost, timski rad, duh i vera i to je to. Verujemo stalno u pobedu", naveo je Bogdanović.

Njegov saigrač Filip Petrušev rekao je da je Srbija pobedila timskom igrom, nakon što je odlučila da se vrati u utakmicu posle katastrofalnog prvog poluvremena.

Srpski reprezentativac Marko Gudurić rekao je da mu je ovo bila jedna od najtežih utakmica u karijeri.

"Pretukli su nas u prvom poluvremenu, pogodili te šuteve. Ali ostali smo mirni, verovali jedan o drugog. Bilo smo agresivniji kasnije, a mirnoća Vase, Joke i Bogdana u napadu donela je taj rezultat", naveo je on.

Upitan o duelu sa SAD, Gudrić je rekao: "Nisu još pobedili Brazil".

Teme