Web Analytics
Nova: Četvoro od osam članova doktorskog tima za litijum - podržalo Vučića na izborima - BetaRS

Nova: Četvoro od osam članova doktorskog tima za litijum - podržalo Vučića na izborima

Politika | 06.08.2024 | access_time 17:30
Nova: Četvoro od osam članova doktorskog tima za litijum - podržalo Vučića na izborima
Foto: Beta/Ana Slović
 Četvoro od osam članova tima zdravstvenih stručnjaka, koje je danas predstavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar i koji će se baviti uticajem eventualnog iskopavanja litijuma na zdravlje građana, bili su na spisku više od 2.000 ljudi koji su podržali listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" na izborima održanim 17. decembra prošle godine, preneo je danas portal Nova.rs.


Portal navodi da su to direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović, naučni savetnik i hematolog Bela Balint, šefica Katedre za higijenu na Medicinskom fakultetu u Beogradu Sanja Milenković i direktor Instituta za majku i dete "Vukan Čupić" Vladislav Vukomanović.

Nova piše i da su među ostalim članovima dvoje koje je Vučić odlikovao kao predsednik Srbije - načelnik Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane Radivoje Anđelković, koji je dobio zlatnu medalju za zasluge, kao i načelnica Sterilnog bloka i Odeljenja za transplantaciju Instituta za majku i dete Dragana Vujić, koja je dobila Orden Karađorđeve zvezde.

Tim koji je danas predsatvio Lončar, uz pomenute, čine i načelnik Instituta za medicinu rada Vojnomedicinske akademije (VMA) Aleksandar Aleksić i pomoćnik direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac Igor Dragičević, zadužen za praćenje faktora rizika u životnoj sredini na teritoriji Mačvanskog okruga.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predstavio je ranije danas tim zdravstvenih stručnjaka koji će se, prema njegovim rečima, baviti uticajem iskopavanja litijuma na zdravlje građana.

"Formirali smo tim koji će se baviti da li postoji štetno dejstvo po građane Srbije u slučaju da dođe do kopanja litijuma, odnosno otvaranja rudnika i iskopavanja litijuma. To je osnovni zadatak ovog tima", rekao je Lončar novinarima u Beogradu.

Teme