Web Analytics
Advokat Ninić: Antića će držati u pritvoru šest meseci, iako nema nikakvog razloga za to - BetaRS

Advokat Ninić: Antića će držati u pritvoru šest meseci, iako nema nikakvog razloga za to

Društvo | 07.08.2024 | access_time 08:45
Advokat Ninić: Antića će držati u pritvoru šest meseci, iako nema nikakvog razloga za to
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Advokat Ivan Ninić izjavio je da na postupak protiv njegovog branjenika, bivšeg predsednika Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novice Antića, utiču neke institucije koje se nalaze van sudske grane vlasti.

"Nema ni jednog realnog razloga zašto bi Antić i dalje bio u pritvoru. Postupajuća tužiteljka rekla nam je da otpužnica neće biti podignuta u roku od šest meseci i tada će Antiću, po zakonu, biti ukinut pritvor, do tada će ga držati tamo", naveo je Ninić, u intervuu za list Nova.

Odbrana tvrdi da tužilaštvo nije sakupilo dovoljno dokaza da bi optužnica protiv Antića mogla da bude podignuta kao i da se on u pritvoru ne nalazi zbog nekog krivičnog dela već zato što je bio politički nepodoban.

"Ovakvi slučajevi, o navodnoj zloupotrebi sredstava VSS, rešavaju se pre svega preko dokumentacije. Policija je oduzela svu dokumentaciju, a ni sam Antić nije više predsednik sinidikata, tako da ni fizički nema pristup toj dokumentaciji, niti pečatu sindikata i ne može nikako da manipuliše dokumentacijom", rekao je Ninić, objašnjavajući zašto nema razloga da Antić bude u pritvoru.

Teme