Web Analytics
Naslovne strane za sredu, 7. avgust 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za sredu, 7. avgust 2024. godine

Društvo | 07.08.2024 | access_time 09:25
Naslovne strane za sredu, 7. avgust 2024. godine
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 7. avgust 2024. godine pišu o građanskim protestima zbog najavljenog iskopavanja litijuma, novim akcijama prištinskih vlasti usmerenim na gašenje svih srpskih institucija na Kosovu i Metohiji kao i o rezultatima srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu.

ALO - "Kurti hoće da uvuče Srbiju u rat", o hapšenjima Srba na Kosovu, zatvaranju pošta i najavama otvaranja mosta na Ibru. "Projekat Jadar bezbedan za građane i životnu sredinu", tvrdi list.

BLIC - U tekstu "Dokle ovako? Udarite ih sad" o reakciji selektora košarkaške reprezentacije Svetislava Pešića na utakmici protiv Australije koju je posle minusa od 24 poena, Srbija dobila i izborila plasman u polufinale Olimpijskog turnira.

VEČERNJE NOVOSTI - Pod naslovom "Kurti otima škole i bolnice" list piše o akcijama prištinskih vlasti na ukidanju srpskih institucija na Kosovu i Metohiji.

DANAS - U tekstu "Najjači protestni pokret u novijoj istoriji Srbije" o masovnosti skupova protiv iskopavanja litijuma.

INFORMER - "Zemlja, vazduh i voda neće biti uništeni", o najavama rudarenja litijuma u zapadnoj Srbiji. "Tiršova 2 se gradi u tri smene", piše list.

KURIR - "Najbolji lekari brinuće o uticaju litijuma na zdravlje", o timu koji je formirao ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Pod naslovom "Pohlepa", list piše o visokim cenama ekskurzije za đake i najavljenim poskupljenjima.

NOVA - Pod naslovom "Ništa više nije ostalo osim ljudi" o zatvaranju filijala Pošte Srbije na severu Kosova i Metohije.

POLITIKA - O najavi otvaranja mosta na Ibru koji deli Kosovsku Mitrovicu na južni i severni deo u tekstu "Ima li Kvinta odgovor na Kurtijev teror?".

SRPSKI TELEGRAF - List prenosi navodnu izjavu nekadašnjeg specijalnog izaslanika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela "Zgazićemo Kurtija, on je problem".

Teme