Web Analytics
Kina unapređuje meteorološki nadzor i prognozu - BetaRS

Kina unapređuje meteorološki nadzor i prognozu

Svet | 07.08.2024 | access_time 14:05
Kina unapređuje meteorološki nadzor i prognozu
Xinhua/Fang Zhe

Sposobnost Kine za meteorološko praćenje i prognoziranje je efektivno poboljšana, objavio je 2. avgusta Čajna sajend dejli (China Science Daily), sa stopom pokrivenosti radarima u zemlji od 43,6 procenata na visini od jednog kilometra iznad tla.

Tokom konferencije za novinare 1. avgustaVang Javei, šef odeljenja za hitno smanjenje katastrofa i javne službe u okviru Kineske meteorološke uprave, izjavio je da je udaljenost između meteoroloških stanica za osmatranje u ključnim regionima za kontrolu poplava blizu osam kilometara, prenosi Sinhua.

Kina trenutno ima 546 kompleta vremenskih radara, naveo je Vang u izveštaju.

Meteorološka administracija dodala je tri nove plutajuće stanice i 218 plutajućih bova i, oslanjajući se na opremu kao što su vremenski radari, zemaljski vertikalni sistem daljinskog senzora i BeiDou sistem za osmatranje, sprovela je koordinisana osmatranja jakih konvekcija i tajfuna u regionu Peking-Tianđin-Hebei, delti reke Jangce i delti reke Pearl.

Administracija je započela probu kratkoročnih neposrednih upozorenja na rizik od bujičnih poplava, koja se ažuriraju svakih 10 minuta u roku od tri sata, i pilot sistem meteoroloških upozorenja na rizik od kišnih oluja i poplava u 17 gradova, navodi se u izveštaju.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Rukomet

Zelena Srbija

Hronika

Scena