Web Analytics
Vaterpolisti Srbije u polufinalu Olimpijskih igara - BetaRS

Vaterpolisti Srbije u polufinalu Olimpijskih igara

Olimpijada | Izvor: Beta | 07.08.2024 | access_time 17:10
Vaterpolisti Srbije u polufinalu Olimpijskih igara
Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale Olimpijskih igara u Parizu, pošto su u četvrtfinalu pobedili Grčku sa 12:11 (3:3, 3:2, 2:4, 4:2).

Srbiju je do pobede predvodio Dušan Mandić sa pet pogodaka, Viktor Rašović je postigao tri, Strahinja Rašović dva, a Nikola Jakšić i Nemanja Vico po jedan gol.

Najefikasniji kod Gčke bili su Dimitrios Skumpakis sa tri i Angelos Vlahopulos sa dva gola.

Srbija će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Australija-SAD.

Nakon izjednačene prve četvrtine, Srbija je za nijansu bila bolja u drugoj deonici i na poluvremenu je imala gol prednosti 6:5. U tom delu najbolji kod Srbije bio je Mandić sa tri postignuta gola.

Grci su sa dva vezana gola u trećoj deonici povela sa 6:7, ali je Srbija uzvratila novim golom Mandića i izjednačila, ali je Grčka ipak u poslednju deonicu ušla sa golom prednosti nakon pogotka Skumpakisa 8:9.

Poslednja deonica je startovala golom Viktora Rašovića i Srbija je ponovo izjednačila, ali je Grčka u narednom napadu stigla ponovo do prednosti.

Srbija je odgovorila golovima Vica i Mandića i u poslednja dva i po minuta ušla sa prednošću 11:10. Grčka je imala poslednji napad 20 sekundi pre kraja, i Vlahopulos je golom šest sekundi pre kraja doneo izjednačenje Grčkoj.

U poslednjoj sekundi meča Nikola Jakšić je udarcem sa velike udaljenosti doneo pobedu Srbiji i plasman u polufinale.

Grčka će takmičenje nastaviti u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta.

Teme