Web Analytics
Naslovne strane za četvrtak, 8. avgust 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za četvrtak, 8. avgust 2024. godine

Društvo | 08.08.2024 | access_time 08:40
Naslovne strane za četvrtak, 8. avgust 2024. godine
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 8. avgust 2024. godine pišu o pobedi srpskih "delfina" nad selekcijom Grčke i plasmanu u polufinale turnira u vaterpolu na OI u Parizu, o formiranju zdravstenog tima za uticaj litijuma na zdravlje ljudi i o budućem muzeju Novaka Đokovića u Beogradu.

BLIC - "Šampioni su živi", vaterpolisti u dramatičnom finišu svladali Grčku. List piše i da su "Nuklearni bombarderi na 500 km od Srbije", najveća NATO baza niče u komšiliku.

VEČERNJE NOVOSTI - "Nole dobija svoj muzej pokraj Save", država ponudila lokaciju u Beogradu na vodi, odluku će doneti teniska legenda. List piše i o tenzijama u Severnoj Mosovskoj Mitrovici, "Srbi i telima brane poslednji štit opstanka na severu KiM".

DANAS - "Partijska podobnost je opet pobedila stručnost", brojna reagovanja na formiranje zdravstevnog tima za uticaj litijuma koji je predstavio ministar zdravlja. List prenosi i izjavu Zlatka Kokanovića, predsednika "Ne damo Jadar", "Ovde jedino Služba radi svoj posao".

NOVA - "Pobeda, vaterpolisti se bore za medalju", Jakšić sa pola terena u poslednjoj sekundi dao gol za trijumf protiv Grčke. List piše da je "Vučić litijum birače okrenuo protiv sebe".

POLITIKA - "Ko rudari glasove na teorijama zavere", politička eksploatacija litijuma u pokušaju rudarenja vlasti. List piše i da su "Srbi protiv otvaranja glavnog mosta na Ibru", protest u severnom delu Kosvske Mitrovice.

KURIR - "Vučević: Ništa se neće kopati u dolini Jadra u naredna 24 meseca", intervju povodom 100 dana vlade. List piše i o sjajnoj pobedi naših vaterpolista nad Grčkom u četvrtfinalu OI u Parizu, "To su delfini".

SRPSKI TELEGRAF - "Rasni rat potresa Englesku", zaigrala mečka i pred britanskim vratima. List piše i da "Država smanjuje bezobrazne marže", padaju cene kafe, lekova, kozmetike...

INFORMER - "Putin sprečava rat Irana i Izraela", šef Kremlja ne želi novi sukob. List piše i o protestima na Kosmetu, "Kurti, nisi proterao sve Srbe. Ima nas još".

ALO - "Bomba", Jakšić i Mandić vode Srbiju ka medalji. List piše i o protestu Srba na Kosovu i Metohiji, "Nećemo se odseliti odavde".

Teme