Web Analytics
Naslovne strane za petak, 9. avgust 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za petak, 9. avgust 2024. godine

Društvo | 09.08.2024 | access_time 08:50
Naslovne strane za petak, 9. avgust 2024. godine
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 9. avgust, pišu o sporu o rudarenju litijuma u Srbiji, sportistima Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu i drugim temama.

ALO - "Putin naredio juriš na Kijev", piše list i da se Ukrajincima "crno piše posle upada u Rusiju". List vaterpolistima koji igraju za finale na OI u Parizu poručuje: "Potopite Ameriku".

BLIC - List piše da sledi "sudar talasa korone i ambrozije" u tekstu pod naslovom: "Kašljem, kijam, a ne znam šta mi je". "Rintali smo ko konji za medalju" - kažu vaterpolisti Srbije.

VEČERNJE NOVOSTI - "Prete nam 33 virusa i bakterije", piše list. O vaterpolistima Srbije: "Delfini se bore za finale".

DANAS - "Protiv kopanja litijuma čak 60 odsto građana". "Socijalista smenjen zbog antilitijumskog govora", piše list o v.d. direktoru Javnog preduzeća "Srbija šume" Igoru Braunoviću.

INFORMER - "Hoće da zapale Srbiju" kaže list da je "plan antisrpske opozicije". List prenosi i pretnju visokog funkcionera Rusije Dimitrija Medvedeva: "Zauzećemo kompletnu Ukrajinu".

KURIR - "Udar na profitere" - piše list jer država obara cene kafe, ulja, lekova, hemije. List prenosi i da "Braunović posle brojnih afera više nije direktor 'Srbijašuma' ".

NOVA - "Braunoviću došlo glave protivljenje kopanju litijuma", piše list. List iz Pariza piše da tamo postoji "Kafana u kojoj vas na srpskom pozdrave sa 'Dobar dan!' ".

POLITIKA - Pod naslovom "Kurti teškim kamionima 'testira' izdržljivost mosta na Ibru" list piše da time "Priština nastavlja sa brutalnim provokacijama". List smatra i da "Projekti u vezi sa litijumom menjaju energetsku sliku Evrope".

SRPSKI TELEGRAF - List piše da se "traži Vučičeva glava" zbog izjave predsednika Srbije "Srbija nikom neće biti sluga". Povodom 100 dana rada nove vlade Srbije: "Žuti kartoni za dvoje ministara".

Teme