Web Analytics
Proslava za francuske sportiste biće na Jelisejskim poljima 14. septembra - BetaRS

Proslava za francuske sportiste biće na Jelisejskim poljima 14. septembra

Olimpijada | Izvor: Beta-AFP | 09.08.2024 | access_time 12:40
Proslava za francuske sportiste biće na Jelisejskim poljima 14. septembra
Javnost će moći da proslavi francuske sportiste 14. septembra na Jelisejskim poljima, na kraju Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu, saopštio je danas francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) na platformi Iks (X).

"14. septembar 2024. Avenija Jelisejskih polja - Sastanak da proslavimo naše sportiste", napisao je Makron.

"Ta olimpijska parada ujedinjenog francuskog tima, u pratnji onih koji su doprineli uspehu Igara omogućiće svim Francuzima iz šireg područja Pariza i unutrašnjosti da dođu i uživaju u izuzetnom trenutku zajedništva sa našim sportistima", saopštila je Jelisejska palata.

Ta odluka doneta je u dogovoru sa francuskim olimpijskim i paraolimpijskim komitetom i pariskim gradskim vlastima, dodalo je predsedništvo Francusko, precizirajući da sportisti tada biti primljeni u Jelisejskoj palati.

U francuskoj delegaciji se nalazi 571 sportista za OI, koje se završavaju u nedelju, i 236 za Paraolimpijske igre, koje će biti od 28. avgusta do 8. septembra.

Do sinoć, francuski sportisti su osvojili 54 medalje, od kojih 14 zlatnih.

Jelisejska polja su tradicionalno mesto za proslavu sportskih pobeda.

Tako je 1998. godine, dan posle pobede francuske fudbalske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Francuskoj, više od 500.000 ljudi ispratilo autobus francuske ekipe.

Teme